Насловна Друштво Казне за пет лица из Фоче која се нису јавила за кућну...

Казне за пет лица из Фоче која се нису јавила за кућну изолацију

-0.5 C
Foča

Комунална инспекција уз асистенцију полиције казниће данас пет лица из Фоче, која се након уласка у БиХ нису јавила за кућну изолацију, истакнуто је данас на састанку општинског Кризног штаба.

Начелник општине Радисав Машић каже да ће та лица практично бити приведена и натјерана да поштују наредбу о кућној изолацији.

„То је врло неодговорно понашање и они ће бити прекршајно кажњени на лицу мјеста. Тако ћемо се односити према свима другима који не испоштују прописане мјере“, истакао је Машић.

На састанку Кризног штаба речено је и да је комунална инспекција јуче казнила два лица, од 24 контролисаних са рјешењима о кућној изолацији,  која нису затечена на својим адресама.

Број лица у кућној изолацији наставио је да се повећава и данас их је у Фочи 97, а на подручју шест општина Старе Херцеговине 367.

Начелник Машић је навео да се настављају прање улица, чишћење и дезинфекција јавних површина у граду и у мјесним заједницама Брод и Миљевина.

„Данас перемо болнички круг, наставићемо да перемо и дјечија игралишта, терене, вртиће и то ћемо завршити најкасније сутра. Обавезали смо предузеће које је давалац услуга гријања да убрза одвоз шљаке и да то редовно одржава“, рекао је Машић.

Он је упозорио да су у сусједном Горажду регистрована два случаја заражених вирусом корона, да заражених има и у Сарајеву, да су комуникације између људи честе, тако да је потребан стални опрез и стриктно поштовање прописаних мјера хигијене, ограниченог кретања и избјегавања контакта.

Кризни штаб је одлучио да рад апотека ограничи до 18.00 часова, а од данас је дозвољен рад сервисима за одржавање апарата у домаћинству,  који, такође, могу да раде до 18.00 часова.

Од Фонда здравственог осигурања затражено је да повећа број извршилаца, односно да обезбиједи минимум рада у фочанској филијали, да би се могло одговорити потребама грађана, јер у садашњем распореду рада, како је речено на састанку, то нису у могућности да испуне.

Последњи текстови

У Српској седам нових случајева заразе вирусом корона, тестирано 343 лица

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас да је тестирањем утврђено да је још седам лица...

ОШ „Веселин Маслеша“: До 13. априла упис дјеце у први разред искључиво путем телефона или електронске поште

Пријављивање дјеце за упис у први разред у наредној школској години, због актуелне ситуације изазване вирусом корона, у Основној школи „Веселин Маслеша“ вршиће се...

Јавни позив за учешће у пројекту „Већа одговорност локалне власти за квалитет живота грађана и грађанки“

Центри цивилних иницијатива расписали су јавни позив за младе локалне лидере за учешће у пројекту „Већа одговорност локалне власти за квалитет живота грађана и...

Бесплатне маске за ратне војне инвалиде

Удружење ратних војних инвалида Фоча обавијестило је чланство да ће се расподјела заштитних маски вршити сваким радним даном од 09.00 до 14.00 часова...

Објекти који раде морају вршити дезинфекцију бар једном седмично

Општински штаб за ванредне ситуације донио је данас наредбу којом је обавезао власнике свих објеката, којима је дозвољен рад, да најмање једном...