Naslovna Društvo Kazne za pet lica iz Foče koja se nisu javila za kućnu...

Kazne za pet lica iz Foče koja se nisu javila za kućnu izolaciju

13 C
Foča

Komunalna inspekcija uz asistenciju policije kazniće danas pet lica iz Foče, koja se nakon ulaska u BiH nisu javila za kućnu izolaciju, istaknuto je danas na sastanku opštinskog Kriznog štaba.

Načelnik opštine Radisav Mašić kaže da će ta lica praktično biti privedena i natjerana da poštuju naredbu o kućnoj izolaciji.

„To je vrlo neodgovorno ponašanje i oni će biti prekršajno kažnjeni na licu mjesta. Tako ćemo se odnositi prema svima drugima koji ne ispoštuju propisane mjere“, istakao je Mašić.

Na sastanku Kriznog štaba rečeno je i da je komunalna inspekcija juče kaznila dva lica, od 24 kontrolisanih sa rješenjima o kućnoj izolaciji,  koja nisu zatečena na svojim adresama.

Broj lica u kućnoj izolaciji nastavio je da se povećava i danas ih je u Foči 97, a na području šest opština Stare Hercegovine 367.

Načelnik Mašić je naveo da se nastavljaju pranje ulica, čišćenje i dezinfekcija javnih površina u gradu i u mjesnim zajednicama Brod i Miljevina.

„Danas peremo bolnički krug, nastavićemo da peremo i dječija igrališta, terene, vrtiće i to ćemo završiti najkasnije sutra. Obavezali smo preduzeće koje je davalac usluga grijanja da ubrza odvoz šljake i da to redovno održava“, rekao je Mašić.

On je upozorio da su u susjednom Goraždu registrovana dva slučaja zaraženih virusom korona, da zaraženih ima i u Sarajevu, da su komunikacije između ljudi česte, tako da je potreban stalni oprez i striktno poštovanje propisanih mjera higijene, ograničenog kretanja i izbjegavanja kontakta.

Krizni štab je odlučio da rad apoteka ograniči do 18.00 časova, a od danas je dozvoljen rad servisima za održavanje aparata u domaćinstvu,  koji, takođe, mogu da rade do 18.00 časova.

Od Fonda zdravstvenog osiguranja zatraženo je da poveća broj izvršilaca, odnosno da obezbijedi minimum rada u fočanskoj filijali, da bi se moglo odgovoriti potrebama građana, jer u sadašnjem rasporedu rada, kako je rečeno na sastanku, to nisu u mogućnosti da ispune.

Poslednji tekstovi

Premier kladionica: Univerzitetskoj bolnici u Foči donirano 5.000 maraka

Grupacija Premier sportska kladionica uplatila je Univerzitetskoj bolnici u Foči  5.000 maraka u svrhu pomoći u borbi protiv virusa korona-potvrđeno je Radio Foči iz...

Iz Pozivnog centra Medicinskog fakulteta u Foči poručuju da nema mjesta panici

Nastavnici i studenti Medicinskog fakulteta u Foči, koji putem Pozivnog centra informišu građane kako da se ponašaju za vrijeme epidemije, poručuju da...

Dobrotvori uplatili Univerzitetskoj bolnici Foča 128 hiljada KM

Na račun Univerzitetske bolnice Foča, za borbu protiv širenja virusa korona, do sada je uplaćeno 128.129 KM, a uz novčanu pomoć darodavci...

„Vorld vižn“ donirao zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju fočanskom Centru za socijalni rad

Zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju fočanskom Centru za socijalni rad uručila je danas humanitarna organizacija „Vorld vižn“ BiH, s ciljem pomoći...

Iz “Partizana” karantin se seli u Gradsku dvoranu

Štab za vanredne situacije opštine Foča donio je odluku da umjesto Omladinskog sportskog centra „Partizan“, koji je ranije predviđen i opremljen za...