Насловна Друштво Ključevi za 10 porodica i 19 novčanih pomoći

Ključevi za 10 porodica i 19 novčanih pomoći

28 C
Foča

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović i načelnik opštine Foča Radisav Mašić uručili su danas u fočanskom naselju Lazarevo ključeve 10 novoizgrađenih stanova i 19 bespovratnih novčanih pomoći od 4.000 do 8.000 KM porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.
Savanović je napomenuo da je izgradnjom zgrade u Lazarevu završen program stambenog zbrinjavanja od 2008. do 2015. godine.

“Ovim programom, u Foči je od 2008. godine stambeno zbrinuto 118 porodica, od toga su urađena 73 stana i dodijeljeno 45 novčanih pomoći”, rekao je Savanović.

kljucevi

Republika Srpska je, dodao je on, od početka stambenog zbrinjavanja, od 1999. godine, zbrinula 7.990 korisnika. Riječ je o 2.919 stambenih jedinica i 4.571 novčanoj nepovratnoj pomoći, za šta je utrošeno 142.800.000 KM

On je naglasio da se ovim ne završava briga o boračkim kategorijama, te da će novom uredbom, na kojoj se trenutno radi, biti obuhvaćene porodice koje se iz opravdanih razloga nisu prijavile na konkurs krajem 2007. godine.

“Javni poziv će se raspisati u narednoj godini, tako da će se u narednih nekoliko godina završiti stambeni program”, naglasio je Savanović.

Načelnik opštine Mašić rekao je da je lokalna zajednica u posljednje dvije godine za gradnju dvije stambene zgrade izdvojila oko 300.000 KM u infrastrukturu, otkup zemljišta i druge neophodne radove.

masic zgrada

“U ovoj zgradi smo riješili i prostor za Mjesnu zajednicu, tako su stanovnici Lazareva dobili lijep prostor gdje će moći da se odvija društveno-politički život”, dodao je Mašić.

Nevenka Drakul, čiji je muž poginuo prije 23 godine u Kratinama kod Foče, izrazila je zadovoljstvo što će useliti u novi dom i zahvalila Vladi Republike Srpske i opštini.

 

 

 

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...