Насловна Друштво Комисија обишла клизиште у Будњу

Комисија обишла клизиште у Будњу

14 C
Foča

Општинска комисија обишла је јуче клизиште на подручју села Будањ у мјесној заједници Миљевина.

У комисији кажу да је клизиште изнад површинског копа Новог рудника мрког угља „Миљевина“, које се први пут покренуло 2017, па се поново активирало 2018, наставило да се шири.

На угроженом подручју живе двије породице.

Шеф Цивилне заштите и члан општинске комисије Чедо Зеловић каже да су дали препоруку становницима да се иселе јер је клизиште додатно угрозило њихове куће.

„Општина, односно Цивилна заштита је дала препоруку становницима да би требало да се иселе, јер клизиште неће стати. Општина може да помогне и да пружи асистенцију приликом исељавања у људству и возилу. Наша констатација је да становништву и материјалним добрима пријети опасност, међутим, постоје надлежни који газдују површинским копом и они требају да се догворе са становницима, а општина у тај дио посла не улази. Када све саберемо, становништво је угрожено и наша је препорука да изврше евакуацију на друго мјесто“, рекао је Зеловић.

У општинском одјељењу за просторно уређење Радио Фочи је раније речено да породице, које су након активирања клизишта 2017. године остале да живе на угроженом подручју, воде судски спор са Новим рудником мрког угља око експропријације земљишта.

Последњи текстови

Данас сунчано и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано, вјетровито и топло вријеме, уз малу облачност и дневну температуру од 13...

Два нова случаја вируса корона у Српској, укупно 304

У Републици Српској регистрована су два нова случаја заразе вирусом корона, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Три нова случаја заразе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској регистрована су три нова случаја вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Полицијска управа Фоча обиљежила Дан полиције

Прислуживањем свијећа, одавањем помена испред спомен-обиљежја страдалим припадницима полиције Полицијска управа Фоча обиљежила је Дан полиције – 4. април.  

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица,...