Насловна Друштво Kreativna ekološka radionica OŠ „Sveti Sava“

Kreativna ekološka radionica OŠ „Sveti Sava“

-4.4 C
Foča

Kreativna ekološka radionica na kojoj su učenici i roditelji zajedno izrađivali novogodišnje ukrase od recikliranih materijala održana je u OŠ „Sveti Sava“, u sklopu projekta „Održivi prekogranični razvoj opština Foča i Plužine“.

Učenici, drugog razreda škole, koji su članovi sekcije „Kutak za kreativni trenutak“ zajedno sa svojim majkama pravili su novogodišnje jelke i zanimljive ukrase koji će uskoro biti izloženi na prodajnoj izložbi u školi, kao i na Sajmu kreativaca na Gradskom trgu, koji će polovinom decembra mjeseca organizovati Turistička organizacija opštine Foča.

eko-kretivna-radionica-(1)

-Ubrzo će biti prodajna izložba, pa smo uključili i rodtitelje kako bi pomogli djeci da što uspješnije naprave ukrase. Radovi se prave od starog papira, cedeova, špage i drugih materijala. Često organizujemo ove radionice, djeca vole kreativan rad, ali i roditelji-kaže Nataša Vukadin učiteljica i rukovodilac sekcije Kutak za kreativni trenutak u OŠ „Sveti Sava“.

Učenici su uživali izrađujući neobične praznične ukrase, a njihove majke su se začas vratile u djetinjstvo i prisjetile starog dobrog vremena.

-Pravim jelku i ukrase za jelku koji će biti izloženi i prodavaćemo ih da zaradimo novac za zabavu za kraj školske godine-kaže učenica Jelena Živanović.

radionica-2

Majka Slađana Matović kaže da ovakve radionice kod djece podstiču kreativnost, želju za crtanjem i stvaranjem.

-Na ovaj način kod njih se javlja sve veća potreba za crtanjem, a mi smo tu da im pomognemo, što je još bolje, jer se i oslobode. Pravimo kugle, jelke, zvjezdice, bojimo, farbamo, sušimo da bismo dobili finalne proizvode-kaže Matovićeva.

-kreativna-radionica-3

Projektni službenik u opštini Foča, Sanja Mlađenović, kaže da je ovo samo jedna u nizu radionica koje se održavaju u sklopu javne kampanje čiji je cilj zaštita životne sredine i podizanje ekološke svijesti.

-Roditelji i djeca prave novogodišnje eko ukrase od recikliranih materijala. Ovo je pokazatelj da reciklaža može da bude zabavna i korisna i za djecu i za roditelje. Sljedeća radionica, slična ovoj, biće održana naredne sedmice u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ i svi ovi predmeti biće predstavljeni javnosti kroz sajmove i prodajne izložbe-rekla je Mlađenovićeva.

Radionicu je podržala opština Foča sredstvima iz projekta „Održivi prekogranični razvoj opština Foča i Plužine“, koji provode ove dvije lokalne zajednice, a finansira EU preko IPA fondova.

Посљедњи текстови

Ђого: Свети Сава се уткао у народ као измиритељ и непрекидни опоменитељ непреображеног у човјеку

Професор Богословског факултета Светог Василија Острошког Дарко Ђого поручио је са Светосавске академије у Фочи да је Светосавље пут у коме се...

Начелник Вукадиновић упутио честитку поводом Савиндана

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, поводом школске славе – Светог Саве, упутио је честитку ученицима, просвјетним радницима и свим запосленима у области...

ПУ Фоча: Повећан број саобраћајних несрећа, мање кривичних дјела

На подручју шест општина у надлежности Полицијске управе Фоча током прошле године евидентирано је 96 саобраћајних несрећа више у односу на 2020....

Лисице све чешће обилазе контејнере

У потрази за храном, лисице све чешће силазе у градске зоне, а ловци то објашњавају гашењем села и повећаним множењем ове врсте...

Прекиди у електроснабдијевању

Због реконструкције далековода сутра ће долазити до петнаестоминутних прекида у напајању струјом подручја Брод на Дрини, Баљево Поље, Кута, Штовић, Ђеђево, Зубовићи,...