Насловна Друштво Кризни штаб Фоча: Неодговорни појединци не придржавају се мјера изолације

Кризни штаб Фоча: Неодговорни појединци не придржавају се мјера изолације

-0.5 C
Foča

Сарадња инспекцијских служби  на граници БиХ са Домом здравља у Фочи и даље је слаба, јер спискови особа које су ушле у БиХ и којима се издају рјешења о кућној изолацији стижу са два дана закашњења у ову здравствену установу, истакнуто је на састанку општинског Кризног штаба.

Начелник општине Радисав Машић наводи да су два дана закашњења велики проблем, јер то оставља могућност неодговорним особама које би морале бити у карантину да та два дана шетају градом.

„У кућној изолацији тренутно су 74 особе, али неки од њих не поштују те мјере, тако да ће их инспекција и полиција кажњавати у складу са законом. Ако нећемо да водимо рачуна једни о другима, прије свега о себи, не знам шта је мјера којом би указали на опасност“, рекао је Машић.

Он је навео да је појава првог случаја зараженог вирусом корона у сусједном Горажду додатно упозорење свима да се досљедно придржавају прописаних мјера.

Машић истиче да фочански привредници настоје да одрже производњу, мада имају велике проблеме са извозом, јер су границе затворене.

Он се захвалио привредницима који нису отпуштали раднике.

На сједници Кризног штаба је указано да су неки грађани погрешно схватили мјеру подршке старим и социјално угроженим лицима или су покушали да је злоупотријебе, па су се јављали за хуманитарну помоћ мада нису у тој категорији, те да такву врсту помоћи могу добити лица која одреде Центар за социјални рад и Црвени крст.

Сутра неће радити ни Градска пијаца, а одлуком Кризног штаба, општинска администрација од понедјељка, 23. марта радиће скраћено, од 8.00 до 14.00 часова.

На састанку Кризног штаба је речено да ће прањем улица бити обухваћен и круг Универзитетске болнице и да ће тај посао бити урађен за викенд.

У Фочи од данас, уз угоститељске и трговинске објекте у које не спадају продавнице хране, не раде ни занати.

Кризни штаб је донио мјеру да одлуком о забрани рада занатских дјелатности буду изузете сервисне службе за потребе здравствених установа у Фочи.

Последњи текстови

У Српској седам нових случајева заразе вирусом корона, тестирано 343 лица

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас да је тестирањем утврђено да је још седам лица...

ОШ „Веселин Маслеша“: До 13. априла упис дјеце у први разред искључиво путем телефона или електронске поште

Пријављивање дјеце за упис у први разред у наредној школској години, због актуелне ситуације изазване вирусом корона, у Основној школи „Веселин Маслеша“ вршиће се...

Јавни позив за учешће у пројекту „Већа одговорност локалне власти за квалитет живота грађана и грађанки“

Центри цивилних иницијатива расписали су јавни позив за младе локалне лидере за учешће у пројекту „Већа одговорност локалне власти за квалитет живота грађана и...

Бесплатне маске за ратне војне инвалиде

Удружење ратних војних инвалида Фоча обавијестило је чланство да ће се расподјела заштитних маски вршити сваким радним даном од 09.00 до 14.00 часова...

Објекти који раде морају вршити дезинфекцију бар једном седмично

Општински штаб за ванредне ситуације донио је данас наредбу којом је обавезао власнике свих објеката, којима је дозвољен рад, да најмање једном...