Насловна Култура KUD Foča igrao „Kolo prijateljstva“ u Šapcu

KUD Foča igrao „Kolo prijateljstva“ u Šapcu

31.1 C
Foča

Dječiji ansambli Kulturno-umjetničkog društva Foča proteklog vikenda nastavili su „Kolo prijateljstva“ u Šapcu.

Kulturno-umjetničko društvo „Abrašević“ iz Šapca bilo je domaćin festivala folklora na kojem su kolo prijateljstva, sa domaćinom, igrali Kulturno-umjetničko društvo „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca i Kulturno-umjetničko društvo „Foča“.

Dječiji ansambli iz našeg društva predstavili su se sa tri koreografije, „Sličice sa vašara“, „Igre iz Šumadije“ i „Igre iz Niša“.

nastup-2-web-2

Nakon povrtaka iz Šapca, mali folkloraši su nam potvrdili da su se lijepo proveli, te da se šabačka publika oduševila njihovom igrom: „Publika u Šapcu je bila oduševljena našom igrom, pozdravili su nas velikim aplauzom. I njihovi igrači su mnogo dobri, koreografije su nam se svidjele“, kaže Anastasija Gavran, član dječijeg A ansambla.

Dječiji ansambli KUD-a Foča imali su veoma dobar nastup, koji je pokazao kvalitetan rad sa djecom, smatra sekretar KUD-a Foča Aleksandar Stanić: „Nastup je bio odličan, nema velike razlike u igri našeg društva i druga dva društva iz Srbije, zbog toga što je rad vidljiv i što smo sve koreografije postavili sa profesionalnim koreografom Slavicom Mihailović“, rekao je Stanić i dodao da je Uprava KUD-a Foča i KUD-a „Abrašević“ dogovorila dalju saradnju, gdje će KUD Foča imati koreografsku i muzičku pomoć od šabačkog društva.

U povratku iz Šapca, članovi KUD-a Foča posjetili su Tršić, rodno mjesto Vuka Stefanovića Karadžića.

Trsic-web

Kulturno-umjetničko društvo „Abrašević“ iz Šapca  je najstarije kulturno-umjetničko društvo u Srbiji, sa tradicijom od 110 godina, i prvo društvo koje je ponijelo ime poznatog srpskog pjesnika Koste Abraševića.

Посљедњи текстови

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана против...

Остаци десетак градова на подручју Фоче – свједоци моћи херцега од Светог Саве

Насловна фотографија: Остаци града Тођевца у кањону Хрчавке, слику уступио Музеј Старе Херцеговине Остаци десетак средњовјековних градова на подручју...

Тодовићева језичка ризница

            Из штампе је изашла 15. књига хроничара фочанског краја, Миленка Миша Тодовића, „Ономастика и топонимија Заврши код Фоче“.

Шаровић у Фочи: Ова регија заслужује боље путеве

Улагање у путну инфраструктуру и хидропотенцијал и стварање бољих услова за живот грађана међу главним циљевима су  програма Српске демократске странке, истакао...

Љепота исклесана у камену

У галерији Музеја „Старе Херцеговине“ синоћ је отворена изложба скулптура и цртежа Петра Хрануелија, умјетника из Загреба.                 Изложене...