Насловна Култура KUD Foča igrao „Kolo prijateljstva“ u Šapcu

KUD Foča igrao „Kolo prijateljstva“ u Šapcu

1 C
Foča

Dječiji ansambli Kulturno-umjetničkog društva Foča proteklog vikenda nastavili su „Kolo prijateljstva“ u Šapcu.

Kulturno-umjetničko društvo „Abrašević“ iz Šapca bilo je domaćin festivala folklora na kojem su kolo prijateljstva, sa domaćinom, igrali Kulturno-umjetničko društvo „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca i Kulturno-umjetničko društvo „Foča“.

Dječiji ansambli iz našeg društva predstavili su se sa tri koreografije, „Sličice sa vašara“, „Igre iz Šumadije“ i „Igre iz Niša“.

nastup-2-web-2

Nakon povrtaka iz Šapca, mali folkloraši su nam potvrdili da su se lijepo proveli, te da se šabačka publika oduševila njihovom igrom: „Publika u Šapcu je bila oduševljena našom igrom, pozdravili su nas velikim aplauzom. I njihovi igrači su mnogo dobri, koreografije su nam se svidjele“, kaže Anastasija Gavran, član dječijeg A ansambla.

Dječiji ansambli KUD-a Foča imali su veoma dobar nastup, koji je pokazao kvalitetan rad sa djecom, smatra sekretar KUD-a Foča Aleksandar Stanić: „Nastup je bio odličan, nema velike razlike u igri našeg društva i druga dva društva iz Srbije, zbog toga što je rad vidljiv i što smo sve koreografije postavili sa profesionalnim koreografom Slavicom Mihailović“, rekao je Stanić i dodao da je Uprava KUD-a Foča i KUD-a „Abrašević“ dogovorila dalju saradnju, gdje će KUD Foča imati koreografsku i muzičku pomoć od šabačkog društva.

U povratku iz Šapca, članovi KUD-a Foča posjetili su Tršić, rodno mjesto Vuka Stefanovića Karadžića.

Trsic-web

Kulturno-umjetničko društvo „Abrašević“ iz Šapca  je najstarije kulturno-umjetničko društvo u Srbiji, sa tradicijom od 110 godina, i prvo društvo koje je ponijelo ime poznatog srpskog pjesnika Koste Abraševića.

Последњи текстови

Епидемиолошка ситуација и даље забрињавајућа- поштовање мјера једини вид борбе против короне

Податак да се сваког дана у Фочи око 50 пацијената јави за снимање плућа довољно говори колико је епидемиолошка ситуација забрињавајућа и...

Преминуо Немања Старовић

Двадесетседмогодишњи Немања Старовић из Фоче преминуо је од посљедица изазваних ковидом 19 у Општој болници у Невесињу, потврдила је његова породица.

Млади Фочаци поручили: Насиље над женама да се не прећуткује, већ да се реагује

Међународна организација за миграције ИОМ организовала је данас у Фочи „Наранџасту шетњу“ као вид подршке женама жртвама насиља, а у оквиру кампање...

Шетња у знак подршке жртвама насиља

Млади окупљени кроз пројекат "Подршка младима у локалним заједницама БиХ" који имплементира Међународна организација за миграције у недјељу, 29. новембра шетају Фочом...

Воће и сокови за Болницу од Кладионица “Моцарт”

Спортске кладионице “Моцарт” поклониле су Универзитетској болници Фоча витаминске пакете, тачније свјеже воће и сокове, за љекаре и медицинске сестре и техничаре...