Насловна Сервис Локализована два пожара

Локализована два пожара

17.8 C
Foča

Na području opštine Foča juče su zabilježenа dva požara.

Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Foča u 17.40 časova prijavljeno je da gori nisko rastinje na području Miljevine, iznad Ocrkavlja. Vatra je prijetila kućama.

Na teren su izašla dvojica vatrogasaca sa vatrogasnim vozilom „tojota pik ap“ i uz pomoć trojice mještana uspjeli su da lokalizuju požar.

Izuzev izgorjelog niskog rastinja, vatra nije uzrokovala veću štetu.

Uzrok požara najvjerovatnije je paljenje korova prilikom čišćenja imanja, pa iz Teritorijalne vatrogasne jedinice upozoravaju građane da povedu računa kada obavljaju takve poslove i da vatru drže pod nadzorom da se ne bi širila.

U 18.50 časova policija je prijavila požar na području Godijena, tačnije u predjelu Geuša gdje je gorjela šuma. U pitanju je nepristupačan i nenaseljen teren na samoj granici sa Crnom Gorom.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici je rečeno da nisu mogli intervenisati, a da se požar tokom noći sam ugasio pod dejstvom mraza.

Vatrom je bio zahvaćen šumski pojas u dužini od oko 500 metara pri vrhu Geuša.

S obzirom na vremenske uslove može se pretpostaviti da je požar namjerno izazavan, rečeno je u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...