Насловна Друштво Миленко Племић нови предсједник фочанске Борачке организације

Миленко Племић нови предсједник фочанске Борачке организације

17.8 C
Foča

За новог предсједника фочанске Борачке организације, на данашњој ванредној сједници Скупштине, изабран је Миленко Племић.

Племић је добио 15 гласова делегата, а други кандидат Милика Радовић 10.

Избори за новог предсједника Скупштине Борачке организације одржани су након што је сада већ бивши предсједниик Саво Миловановић поднио оставку, а због неслагања са предсједником Предједништва Срђаном Станковићем у вези са изградњом спомен обиљежја у мјесној заједници Заваит.

Делегати незадовољни радом актуелног општинског Предсједништва за дневни ред ванредне сједнице предложили су и избор новог Предсједништва и других органа општинске Борачке организације, али тај приједлог није добио потребну већину гласова, па се о њему није ни расправљало.

И данашња сједница, као и она претходна на којој је Миловановић поднио оставку, показала је да је у Борачкој организацији дошло до подјеле на присталице Миловановића, који сматра да се више споменика може градити истовремено, и Станковића, који је изричит да се при градњи споменика мора поштовати устаљена процедура.

Нови предсједник Миленко Племић имаће тежак задатак да помири сукобљене стране.

“Подјеле нису суштинске, ријеч је о баналним стварима, о првенству изградње споменика. Мислим да ћемо ово превазићи и наставити јединствен рад, што нас је одувијек красило”, рекао је Племић.

Скупштина Борачке организације Фоча једногласно је усвојила закључак којим се даје подршка предсједнику БОРС-а Миломиру Савчићу и осуђује одлука Суда БиХ да му забрани обаваљање те функције.

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...