Насловна Друштво Mini sajam đačkog preduzetništva

Mini sajam đačkog preduzetništva

22.4 C
Foča

Učenici dvije centralne fočanske škole i tri područne škole iz Popovog Mosta, Broda na Drini i Miljevine predstavili su četiri biznis-ideje na malom sajmu učeničkog preduzetništva u Osnovnoj školi “Veselin Masleša” u Foči.
Sa prodavnicom poklona, ljekobiljem, drvenim maketama splavova i pčelinjim proizvodima učenici će 12. decembra učestvovati na sajmu u Sarajevu, koji će okupiti 20 škola iz pet gradova BiH.

Nastavnik vjeronauke u područnoj školi u Brodu na Drini Radan Mimić, koji je zajedno sa učenicima, osmislio ideju “Zdravlje iz košnice”, ističe da đaci na ovaj način uče da se ne mogu svi zaposliti u nekoj državnoj instituciji, već da je potrebno od malena razvijati preduzetnički duh.

“Bazirali smo se na pčelama i njihovim proizvodima, pa smo iz mog pčelinjaka pozajmili određene proizvode koje su djeca lijepo upakovala. Naučili su mnoge stvari o pčelama koje nisu znali, a čim dođe proljeće i praktično će vidjeti kako to izgleda u pčelinjaku”, rekao je Mimić.

8 12 Sajam-preduz
Nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi “Sveti Sava” Duško Krsmanović kaže da su djeca pokazala veliku kreativnost, da bi na najljepši način realizovali ideju prodavnice poklona.

On je naglasio da su u postojećem sistemu obrazovanja, koji se uglavnom zasniva na teoriji, praktične aktivnosti učenika veoma dobrodošle.

“U početku nisu bili mnogo zainteresovani, jer kada se pomene biznis to je njima nešto apstraktno i komplikovano, ali kako smo odmicali, postalo im je veoma zanimljivo, posebno izrada predmeta i marketing”, rekao je Krsmanović.

Gordana Đuričić iz Udruženja “Nešto više”, koje je, uz finansijsku podršku EU, organizator projekta učeničkog preduzetništva, rekla je da će sajam u Sarajevu biti takmičarskog i prodajnog karaktera.

“Ovdje je generalna proba i izložbeni sajam, da bi drugari, roditelji i nastavnici vidjeli šta su djeca i nastavnici radili protekla dva mjeseca”, rekla je Đuričićeva.

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...