Насловна Друштво Министар Кошарац поклонио Универзитетској болници Фоча заштитну опрему и средства за дезинфекцију

Министар Кошарац поклонио Универзитетској болници Фоча заштитну опрему и средства за дезинфекцију

20.8 C
Foča

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац поклонио је данас Универзитетској болници Фоча заштитне рукавице и средства за хигијену, које је набавио из личних средстава.

Кошарац је исказао захвалност здравственим радницима у Српској и БиХ, истакавши да је у овој ситуацији свака помоћ здравству добродошла.

Он је нагласио да љекари и медицинско особље Универзитетске болнице Фоча својим вриједним радом и знањем годинама доказују да је ова установа међу водећим у Српској и БиХ.

„Опредијелио сам се да на темељу личних издвајања помогнем болницама у Источном Сарајеву и Требињу, а наравно да ни Универзитетску болницу у Фочи нисам заборавио, јер сматрам да је она један од репрезената здравственог сектора Српске. Уз разумијевање мојих пријатеља, а имајући у виду да сви имамо ограничене финансијске капацитете, успјели смо да обезбиједимо нешто средстава за набавку рукавица и дезинфекционих средстава“, рекао је Кошарац.

 Он је додао да је потребно наставити са оваквим активностима.

 „Апел свима да будемо солидарни, да процијенимо да је ово тежак тренутак за све грађане и да на овај начин дамо допринос здравственим радницима да истрају. Ја ћу сигурно наставити, а исто тако ћу то тражити од свих људи који имају могућности“, истакао је Кошарац.

 Директор Универзитетске болнице Радмил Марић захвалио се министру Кошарцу, нагласивши да је ово лијеп лични примјер солидарности и подршке.

 „Данас нам је и те како важан лични примјер. Мислим да би и други то требало да слиједе, јер само заједно можемо да постигнемо добре резултате у борби против дуготрајне и тешке пандемије“, рекао је Марић.

 Он је најавио да ће у Универзитетску болницу ускоро стићи помоћ Владе Србије.

 „Биће то један респиратор и сва пратећа опрема- лијекови и заштитна опрема, све оно што нам је неопходно да бисмо наставили борбу. Ми имамо посебан дио болнице издвојен за лијечење пацијената са обољењем ковид-19 из Источне Херцеговине и Сарајевско-романијске области , тако да ћемо једини у регији имати операциони блок који ће моћи да пружи услуге таквим пацијентима“, напоменуо је Марић.

На подручју општине Фоча, као и на подручју осталих пет општина Старе Херцеговине за сада нема заражених вирусом корона.

Последњи текстови

Дио Обилићева сутра без струје

Због санације дијела нисконапонске мреже сутра ће, у периоду од 9.00 до 14.00 часова, без електричне енергије бити дио насеља Обилићево, најављено је...

СО Фоча: Усвојене олакшице за привреднике који нису радили током епидемије

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су данас, као вид ублажавања посљедица пандемије вируса корона и подршке привредницима, одлуку о ослобађању плаћања више...

ОК авантура се наставља: Нектар ОК фест од 14. до 16. августа

Седмо издање музичког фестивала Нектар ОК фест биће одржано на Тјентишту од 14. до 16. августа, умјесто у јулу како је то...

У недељу слава храма на Осијама

Црква Свете Тројице на Осијама прославиће у недељу крсну славу Тројчиндан. Света литургија, након које ће се обавити обред...

Квар на водоводној мрежи у Миљевини

Због квара на водоводној мрежи у Миљевини дошло је до прекида у водоснабдијевању ове мјесне заједнице, саопштено је из предузећа “Извор”.