Насловна Друштво Министар Кошарац поклонио Универзитетској болници Фоча заштитну опрему и средства за дезинфекцију

Министар Кошарац поклонио Универзитетској болници Фоча заштитну опрему и средства за дезинфекцију

8 C
Foča

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац поклонио је данас Универзитетској болници Фоча заштитне рукавице и средства за хигијену, које је набавио из личних средстава.

Кошарац је исказао захвалност здравственим радницима у Српској и БиХ, истакавши да је у овој ситуацији свака помоћ здравству добродошла.

Он је нагласио да љекари и медицинско особље Универзитетске болнице Фоча својим вриједним радом и знањем годинама доказују да је ова установа међу водећим у Српској и БиХ.

„Опредијелио сам се да на темељу личних издвајања помогнем болницама у Источном Сарајеву и Требињу, а наравно да ни Универзитетску болницу у Фочи нисам заборавио, јер сматрам да је она један од репрезената здравственог сектора Српске. Уз разумијевање мојих пријатеља, а имајући у виду да сви имамо ограничене финансијске капацитете, успјели смо да обезбиједимо нешто средстава за набавку рукавица и дезинфекционих средстава“, рекао је Кошарац.

 Он је додао да је потребно наставити са оваквим активностима.

 „Апел свима да будемо солидарни, да процијенимо да је ово тежак тренутак за све грађане и да на овај начин дамо допринос здравственим радницима да истрају. Ја ћу сигурно наставити, а исто тако ћу то тражити од свих људи који имају могућности“, истакао је Кошарац.

 Директор Универзитетске болнице Радмил Марић захвалио се министру Кошарцу, нагласивши да је ово лијеп лични примјер солидарности и подршке.

 „Данас нам је и те како важан лични примјер. Мислим да би и други то требало да слиједе, јер само заједно можемо да постигнемо добре резултате у борби против дуготрајне и тешке пандемије“, рекао је Марић.

 Он је најавио да ће у Универзитетску болницу ускоро стићи помоћ Владе Србије.

 „Биће то један респиратор и сва пратећа опрема- лијекови и заштитна опрема, све оно што нам је неопходно да бисмо наставили борбу. Ми имамо посебан дио болнице издвојен за лијечење пацијената са обољењем ковид-19 из Источне Херцеговине и Сарајевско-романијске области , тако да ћемо једини у регији имати операциони блок који ће моћи да пружи услуге таквим пацијентима“, напоменуо је Марић.

На подручју општине Фоча, као и на подручју осталих пет општина Старе Херцеговине за сада нема заражених вирусом корона.

Посљедњи текстови

Сутра пружање бесплатне правне помоћи

Центар за пружање бесплатне правне помоћи из Требиња, пружаће сутра бесплатну правну помоћ грађанима са подручја Основног суда у Фочи, у просторијама...

На првом пливању за Часни крст у Миљевини учествовало 40 одважних пливача

На првом богојављенском пливању за Часни крст на подручју општине Фоча, на ријеци Бистрици у Миљевини, учествовало је 40 пливача, међу њима...

УГ „Бјелава“: Настављамо борбу против градње МХЕ

Удружење грађана „Бјелава“ наставља борбу против изградње малих хидроелектрана на Бјелави како би сачували ријеку која водом снабдијева цијелу Фочу, као и...

ПУ Фоча: Повећана стопа криминалитета, висока расвијетљеност кривичних дјела

На подручју које покрива Полицијска управа Фоча у 2020. години, у односу на претходну годину, повећан је број кривичних дјела и нарушавања...

Претреси у Новом Горажду и Чајничу у вези са кладионичарским дојавама

Припадници Полицијске станице Ново Горажде, по наредби Основног суда  Вишеград, извршили су претрес на више локација у општинама Чајниче и Ново Горажде...