Насловна Друштво Мјештани Јошанице у акцији поправке пута - апелују на локалну власт да...

Мјештани Јошанице у акцији поправке пута – апелују на локалну власт да што прије санира пут

0 C
Foča

Мјештани Јошанице јуче су организовали радну акцију у којој су проширили пут од Универзитетске болнице до Јошанице. Грађани су самоиницијативно прикупили новац за проширење и још једном апеловали на локалну заједницу да уложи већа средства у санацију овог пута.

Мјештани су прикупили нешто више од 1.000 марака и тим новчаним средствима платили грађевивнске машине које су јуче радиле на проширењу пута од Универзитетске болнице до центра мјесне заједнице.

Прије двадесетак дана, мјештани су у радној акцији раскресали растиње око пута на истој дионици, каже предсједник мјесне заједнице Јошаница Недељко Матовић.

 -Пут смо проширили онолико колико смо могли, водећи рачуна да не уђемо у приватни посјед. Ангажовали смо грађевинску машину скип и камион-рекао је Матовић.

 Програмом утрошка средстава од шумских сортимената за асфалтирање и одржавање локалних путева локална заједница ове године планирала је 400.000 марака . Између осталог, у том плану је и санирање оштећеног  асфалта на путу од Болнице до Јошанице, усвојено је на задњем заједању локалног парламента.

Матовић је рекао да од локалне заједнице очекују да уложе средства у санацију пута и апеловао да што прије санираjу пут према Јошаници који је, како каже, у изузетно лошем стању.

У овој години биће завршена обилазница код Универзитетске болнице, односно реконструкција 550 метара локалног пута према Јошаници, са изградњом паркинг простора, за шта су средства резервисана прошле године.

Последњи текстови

Три факултета покрећу нови студијски програм трећег циклуса- Биоинжењеринг и медицинску информатику

Електротехнички, Машински и Медицински факултет Универзитета у Источном Сарајеву представили су данас нови студијски програм на трећем циклусу студија, докторским студијима.

Кризни штаб: Поново креће дезинфекција јавних површина

Општински штаб за ванредне ситуације је, с обзиром на повећање броја заражених вирусом корона, одлучио да поново крене са дезинфекцијом улица, јавних...

Додик у Фочи: Наредне године почетак градње ХЕ „Бук Бијела“

Грађевински радови на изградњи хидроелектране „Бук Бијела“, коју заједно праве Република Српска и Србија, требало би да почну наредне године, најавио је...

Маске обавезне и на отвореном, нема окупљања више од десет људи ни музике уживо

Републички штаб за ванредне ситуације, како би се зауставио тренд лоше епидемиолошке ситуације, увео је данас мјеру обавезе ношења заштитне маске на...

Фоча и Плужине заједно повећавају ниво безбједности туриста

Руководства општина Фоча и Плужине, те Нациoналног парка „Сутјеска“ и Парка природа „Пива“ потписали су данас у Фочи два споразума о заједничком...