Naslovna Društvo MUP upozorava: Lažna nagradna igra na društvenim mrežama

MUP upozorava: Lažna nagradna igra na društvenim mrežama

0.3 C
Foča

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske upozorava građane Srpske da fotografije i podatke sa svojih ličnih dokumentata ne šalju putem društvenih mreža ili elektronske pošte zbog moguće zloupotrebe. Tokom ovog mjeseca policija je dobila više prijava građana u vezi sa lažnom nagradnom igrom za bicikl “kapriolo”, koja je organizovana na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

Iz MUP-a Srpske navode da je u petak, 20. septembra, objavljena nagradna igra na lažnoj “Fejsbuk” stranici na veb adresi https://www.facebook.com/Capriolo-113461090049471 u kojoj firma “Kapriolo” poklanja 25 bicikala.


U saopštenju se pojašnjava da je za učešće u nagradnoj igri potrebno da korisnik označi da mu se sviđa stranica, te da podijeli objavu na vlastitom profilu i u inboksu navede broj od 1 do 500.

“Učesnici lažne nagradne igre nakon toga zaprimaju poruku da su dobitnici bicikla, ali da, radi preuzimanja nagrade moraju dostaviti svoju fotografiju i sliku ličnog dokumenta, a traže se i ostali podaci kao što je ime roditelja, adresa, kontakt telefon”, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

MUP Srpske obavještava građane da je, kao i u ranije evidentiranim slučajevima, jedini cilj izvršioca koji je kreirao ovu stranicu da pribavi njihove lične podatke radi zloupotrebe.

Poslednje vijesti

Sunčano uz umjerenu oblačnost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i dnevnu temperaturu od 10 do...

PU Foča: Spremni za nove profesionalne izazove

Bezbjednost građana, očuvanje reda i mira i borba protiv kriminala stalni su zadaci Policijske uprave Foča, istaknuto je na obilježavanju krsne slave...

PU Foča: Dvadeset sedam pripadnika darivalo krv

Kako bi se povećale zalihe dragocjene tečnosti i spasili životi sugrađana policijski službenici Policijske uprave Foča darivali su krv u Službi transfuzijske  medicine. Time...

Danas oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno sa kišom i dnevnom temperaturom od osam do 13 stepeni Celzijusovih....

Fočak uhapšen zbog prevoza migranata

Fočanska saobraćajna policija lišila je slobode Fočaka čiji su inicijali A.V. /37/ za koga se sumnja da je prevozio ilegalne migrante.