Насловна Друштво MUP upozorava: Lažna nagradna igra na društvenim mrežama

MUP upozorava: Lažna nagradna igra na društvenim mrežama

8 C
Foča

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske upozorava građane Srpske da fotografije i podatke sa svojih ličnih dokumentata ne šalju putem društvenih mreža ili elektronske pošte zbog moguće zloupotrebe. Tokom ovog mjeseca policija je dobila više prijava građana u vezi sa lažnom nagradnom igrom za bicikl “kapriolo”, koja je organizovana na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

Iz MUP-a Srpske navode da je u petak, 20. septembra, objavljena nagradna igra na lažnoj “Fejsbuk” stranici na veb adresi https://www.facebook.com/Capriolo-113461090049471 u kojoj firma “Kapriolo” poklanja 25 bicikala.


U saopštenju se pojašnjava da je za učešće u nagradnoj igri potrebno da korisnik označi da mu se sviđa stranica, te da podijeli objavu na vlastitom profilu i u inboksu navede broj od 1 do 500.

“Učesnici lažne nagradne igre nakon toga zaprimaju poruku da su dobitnici bicikla, ali da, radi preuzimanja nagrade moraju dostaviti svoju fotografiju i sliku ličnog dokumenta, a traže se i ostali podaci kao što je ime roditelja, adresa, kontakt telefon”, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

MUP Srpske obavještava građane da je, kao i u ranije evidentiranim slučajevima, jedini cilj izvršioca koji je kreirao ovu stranicu da pribavi njihove lične podatke radi zloupotrebe.

Последњи текстови

Кунарац: Трговине да не раде недјељом, поштовати скупштинске одлуке

Одборник у Скупштини општине Фоча Сребренко Кунарац сматра да трговине не би требало да наставе са радом недјељом од 6.00 до 12.00...

Радно вријеме недјељом од 6.00 до 12.00 часова

Радно вријеме трговинских и других радњи и након 1.октобра биће од 6.00 до 22.00 часа, а недјељом од 6.00 до 12.00 часова,...

Музеј Старе Херцеговине Фоча- Изложба “Невесињска олимпијада”

У галерији Музеја Старе Херцеговине  биће отворена изложба „Невесињска олимпијада“ коју је у току прошле године приредио Музеј Херцеговине у Требињу.

Удружење РВИ: Продужен рок за подношење захтјева за стамбено збрињавање

Из Удружења ратних војних инвалида Фоче обавијестили су ратне војне инвалиде од прве до четврте категорије и чланове породица погинулих бораца да...

Ђокић: Социјалисти се залажу за економски развој и нова радна мјеста

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је у Фочи да се ова странка залаже за економски развој који ће довести до социјалне...