Насловна Друштво На хуманитарном концерту прикупљено 1.050 марака за рад Удружења “Трачак наде”

На хуманитарном концерту прикупљено 1.050 марака за рад Удружења “Трачак наде”

0 C
Foča

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, у пуној сали Градског позоришта Фоча,  одржано је хуманитарно вече под слоганом „Другарску ми руку пружи“. Ову манифестацију традиционално организује Удружење за помоћ особама са тешкоћама у развоју “Трачак наде”. Од продаје улазница и добровољних прилога прикупљено је 1.050 КМ.

Чланови Удружења и корисници Сервис центра „Трачак наде“, уз помоћ стручног особља и волонтера, припремили су богат културно-умјетнички програм. Заједно са њима наступила су и дјеца из фочанског вртића, основци, средњошколци и студенти.

Према ријечима предсједнице Удружења „Трачак наде“ Јелене Вилотић, запослени у Сервис центру се из године у годину труде да буду што бољи, а превасходно да што више разноврсних услуга пруже својим корисницима и члановима њихових породица.

-Ми првенствено окупљамо добар тим стручњака, који свакодневно ради кроз индивидуалне и групне третмане са корисницима. Управо стручни кадар је тај који доприноси томе да родитељи осјећају неку сигурност и напредак код своје дјеце. Идуће седмице би требало да крене и пружање услуге неурофидбека у трајању од три мјесеца, а након тога ћемо покушати да набавимо апарат који је неопходан за ову врсту третмана и да обучимо тренере, тј. терапеуте и то ће представљати новину у нашој регији – објаснила је Вилотићева.

Значајну помоћ корисницима  овог Сервиса свакодневно пружају и студенти Медицинског факултета у Фочи.

Душка Станковић студент дефектологије и координатор програма каже да већ трећу годину заредом учествује у припреми ове приредбе. Студенти волонтери заједно са корисницима Сервиса вјежбају кореографије и друге активности и на тај начин постају пријатељи, јер су “Трачковци” као и сва друга дјеца препуна љубави.

Удружење “Трачак наде” постоји од 2010. године, а успјешно ради понајвише захваљујући подршци општине Фоча.

-Свака марка уложена у ово удружење се вишеструко исплати, тако да неће изостати подршка локалне управе у његовом даљем раду – поручио је начелник општине Радисав Машић, који је присуствовао приредби.

Сервис центар „Трачак наде“ окупља 111 корисника из Фоче, Устиколине, Горажда, Чајнича, Вишеграда, Љубиња и Билеће.

Последњи текстови

Затворен колективни центар у Миљевини- добили кров над главом након више од 20 година

У фочанском насељу Бараковац данас су уручена рјешења о коришћењу станова за 32 породице које су недавно уселилиле у двије нове зграде, изграђене у...

Заваит и Челебићи сутра без струје

Комплетно подручје Заваита и Челебића сутра ће бити без струје у времену од 09.00 до 16.00 часова, најављено је из Електродистрибуције РЈ Фоча.

Данас облачно, на планинама могућ снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно вријеме, понегдје и магловито, а на планинама на истоку уз могућност...

Црвени крст свакодневно у хуманој мисији

Од  7. до 15. децембра обиљежава се Недјеља упозорења на опасност од мина, у оквиру које је Црвени крст Републике Српске организовао активности на...

Облачно са кишом и снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно вријеме са кишом и снијегом у вишим предјелима на западу,...