Насловна Друштво На улазима у радње обавезне степ баријере за дезинфекцију

На улазима у радње обавезне степ баријере за дезинфекцију

15 C
Foča

Све радње у Фочи, којима је дозвољен рад, мораће да појачају мјере хигијене постављањем на улазу степ баријере натопљене средством за дезинфекцију, као и да дезинфикују просторије, одлучено је на данашњој сједници општинског Кризног штаба.

Средство за дезинфекцију дистрибуираће предузеће „Извор“, које је овлаштено за прављење хемијског раствора безбједног за употребу, док ће дезинфекцију унутрашњости трговинских и осталих радњи вршити припадници Цивилне заштите.

Све припреме за успостављање карантина у Фочи су завршене и од данас Омладиснки спортски центар „Партизан“ и Клубана на Градском стадиону могу да примају особе којима буде изречена та мјера надзора.

На састанку Кризног штаба истакнуто је да је Црвени крст обезбиједио нове кревете и нову ћебад, док ће Студентски дом Фоча бесплатно припремати и довозити храну у карантин и то у пластичном посуђу за једнократну употребу.

Здравствену контролу особа у карантину вршиће љекари Дома здравља, а карантин ће бити под сталним надзором полиције.

Начелник општине Радисав Машић упозорио је све грађане који су у кућној изолацији да поштују ту мјеру јер ће у супротном бити смјештени у карантин.

„Сви који се затекну на улици, који не поштују кућну изолацији, од тог часа почиње њихових 14 дана у карантину, а боље је код куће бити него у карантину“, поручио је Машић.

У Фочи нема заражених вирусом корона, а у кућној изолацији су 143 особе.

На састанку је наведено да је у току јучерашњег дана комунална инспекција извршила 67 контрола поштовања кућне изолације и да није забиљежено кршење те мјере.

Последњи текстови

Три нова случаја заразе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској регистрована су три нова случаја вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Полицијска управа Фоча обиљежила Дан полиције

Прислуживањем свијећа, одавањем помена испред спомен-обиљежја страдалим припадницима полиције Полицијска управа Фоча обиљежила је Дан полиције – 4. април.  

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица,...

У Српској 25 нових случајева, укупно 299 заражених

Вирусом корона заражено је још 25 особа у Српској, саопштио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

За викенд забрана кретања ван мјеста пребивалишта

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о забрани кретања грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта од суботе у 12.00 до недјеље у 18.00...