Насловна Друштво На улазима у радње обавезне степ баријере за дезинфекцију

На улазима у радње обавезне степ баријере за дезинфекцију

16.8 C
Foča

Све радње у Фочи, којима је дозвољен рад, мораће да појачају мјере хигијене постављањем на улазу степ баријере натопљене средством за дезинфекцију, као и да дезинфикују просторије, одлучено је на данашњој сједници општинског Кризног штаба.

Средство за дезинфекцију дистрибуираће предузеће „Извор“, које је овлаштено за прављење хемијског раствора безбједног за употребу, док ће дезинфекцију унутрашњости трговинских и осталих радњи вршити припадници Цивилне заштите.

Све припреме за успостављање карантина у Фочи су завршене и од данас Омладиснки спортски центар „Партизан“ и Клубана на Градском стадиону могу да примају особе којима буде изречена та мјера надзора.

На састанку Кризног штаба истакнуто је да је Црвени крст обезбиједио нове кревете и нову ћебад, док ће Студентски дом Фоча бесплатно припремати и довозити храну у карантин и то у пластичном посуђу за једнократну употребу.

Здравствену контролу особа у карантину вршиће љекари Дома здравља, а карантин ће бити под сталним надзором полиције.

Начелник општине Радисав Машић упозорио је све грађане који су у кућној изолацији да поштују ту мјеру јер ће у супротном бити смјештени у карантин.

„Сви који се затекну на улици, који не поштују кућну изолацији, од тог часа почиње њихових 14 дана у карантину, а боље је код куће бити него у карантину“, поручио је Машић.

У Фочи нема заражених вирусом корона, а у кућној изолацији су 143 особе.

На састанку је наведено да је у току јучерашњег дана комунална инспекција извршила 67 контрола поштовања кућне изолације и да није забиљежено кршење те мјере.

Последњи текстови

Сутјеска гостује Рудару – директно на РТРС ПЛУС

Фудбалери Сутјеске гостују сутра у Приједору екипи Рудара у оквиру 2. кола Прве лиге Републике Српске. Оба тима у...

Сунчано и спарно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и спарно вријеме, послије подне мјестимично са кишом и дневном температуром од...

Млади из Фоче, Устиколине и Горажда указали на еколошке проблеме

За очување ријеке Дрине потребно је што прије уклонити дивље депоније са обала и радити на повећању нивоа еколошке свијести грађана, поручили су учесници...

ТК “Фоча” организовао турнир за најмлађе чланове

На тениским теренима на фочанском Ушћу одржан је ревијални тениски турнир чланова Тениског клуба „Фоча“ узраста до 10 година, а најуспјешнији је...

Почиње Великогоспојински пост

За православне вјернике сутра почиње Великогоспојински пост којим се припремају за празник Успенија Пресвете Богородице - Велике Госпојине, који се слави 28....