Naslovna Društvo Na ulazima u radnje obavezne step barijere za dezinfekciju

Na ulazima u radnje obavezne step barijere za dezinfekciju

-3.8 C
Foča

Sve radnje u Foči, kojima je dozvoljen rad, moraće da pojačaju mjere higijene postavljanjem na ulazu step barijere natopljene sredstvom za dezinfekciju, kao i da dezinfikuju prostorije, odlučeno je na današnjoj sjednici opštinskog Kriznog štaba.

Sredstvo za dezinfekciju distribuiraće preduzeće „Izvor“, koje je ovlašteno za pravljenje hemijskog rastvora bezbjednog za upotrebu, dok će dezinfekciju unutrašnjosti trgovinskih i ostalih radnji vršiti pripadnici Civilne zaštite.

Sve pripreme za uspostavljanje karantina u Foči su završene i od danas Omladisnki sportski centar „Partizan“ i Klubana na Gradskom stadionu mogu da primaju osobe kojima bude izrečena ta mjera nadzora.

Na sastanku Kriznog štaba istaknuto je da je Crveni krst obezbijedio nove krevete i novu ćebad, dok će Studentski dom Foča besplatno pripremati i dovoziti hranu u karantin i to u plastičnom posuđu za jednokratnu upotrebu.

Zdravstvenu kontrolu osoba u karantinu vršiće ljekari Doma zdravlja, a karantin će biti pod stalnim nadzorom policije.

Načelnik opštine Radisav Mašić upozorio je sve građane koji su u kućnoj izolaciji da poštuju tu mjeru jer će u suprotnom biti smješteni u karantin.

„Svi koji se zateknu na ulici, koji ne poštuju kućnu izolaciji, od tog časa počinje njihovih 14 dana u karantinu, a bolje je kod kuće biti nego u karantinu“, poručio je Mašić.

U Foči nema zaraženih virusom korona, a u kućnoj izolaciji su 143 osobe.

Na sastanku je navedeno da je u toku jučerašnjeg dana komunalna inspekcija izvršila 67 kontrola poštovanja kućne izolacije i da nije zabilježeno kršenje te mjere.

Poslednji tekstovi

U Foči otkriveno krijumčarenje najmanje 30.000 kutija cigareta

Na području Foče četiri lica su učestvovala u krijumčarenju najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole,...

Policajci darovali krv

Policijski službenici Policijske uprave Foča povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, a u skladu sa potrebama Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske,...

Civilna zaštita: Preduzeće „Izvor“ nadležno za dezinfekciju stubišta stambenih zgrada

Opštinski štab Civilne zaštite pozvao je građane koji imaju nedoumice u vezi sa čišćenjem i dezinfekcijom zajedničkih prostorija u stambenim zgradama da...

U prethodna tri mjeseca Foča postala bogatija za 30 beba

U prethodna tri mjeseca u Foči rođeno je 30 beba. U januaru smo postali bogatiji za pet, u februaru 16 i u...

Podjela maski penzionerima isključivo utorkom i petkom od 7.00 do 10.00

Iz Civilne zaštite podsjećaju lica starija od 65 godina da po zaštitnu masku u njihove prostorije mogu doći isključivo utorkom i petkom...