Насловна Друштво Načelnik Mašić obećao pomoć porodici Doder

Načelnik Mašić obećao pomoć porodici Doder

13.5 C
Foča

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić obećao je danas da će opština tražiti trajno rješenje za porodicu teško bolesnog demobilisanog borca Boža Dodera, koji je prije pola godine ostao bez noge i koji sa suprugom i troje djece živi kao podstanar u nehumanim uslovima u prigradskom naselju Trnovače.

“Nećemo ga ostaviti samog. Opština će brinuti o njemu i njegovoj djeci i za trajno rješenje ćemo se dogovarati sa resornim ministarstvom i Centrom za socijalni rad da ovu porodicu zbrinemo kako treba”, rekao je Mašić i uručio danas Doderu 1.000 KM interventne pomoći.

U porodici Doder niko nije zaposlen, a mala socijalna pomoć jedva im može biti za lijekove, tako da preživljavaju zahvaljujući pomoći rodbine i komšija.
Božo je bez posla ostao krajem prošle godine, a u aprilu mu je amputirana desna potkoljenica zbog gangrene.
Opasnost od ove bolesti još nije prošla, jer se rana širi i prijeti da zahvati ostatak noge.

Bozo
“Teško je, troje djece ide u školu, a bez pomoći ne bismo mogli ništa. Mora se platiti i struja, prevoz”, kaže Božo.
Apelu za pomoć ovoj porodici odazvali su se brojni građani, a porodicu je, nakon priče koju je prenijelo više medija, kontaktiralo i Ministartvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.
U akciju  prikupljanja pomoći u novcu, hrani i gerderobi uključilo se  i više od 20 radnika kafe picerije i marketa “Mocart” iz Foče. “Svi su se zaposleni odazvali, tako  da apelujem i drugima da se uključe u ovu akciju, da bismo pomogli porodici Doder, koja je zaista u lošoj materijalnoj situaciji”, kaže Ivana Simović, radnik Kafe picerija “Mocart”.
Za sve koji žele da pomognu kontakt telefon porodice Doder je 066 024 071 /Rada Doder/, a broj bankovnog računa Boža Dodera u Hipo Alpe Adria banci je 5521153514595622.

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...