Насловна Друштво Nagrađeni vlasnici najljepših dvorišta i balkona

Nagrađeni vlasnici najljepših dvorišta i balkona

0.9 C
Foča

Dvorište Slađane Čečar koja živi naselju Dragočava i ove godine proglašeno je za najuređenije na području Foče, dok je dvorište OŠ “Sveti Sava” odnijelo prvu nagradu za najuređenije u kategoriji privrednih subjekata i javnih ustanova. Za najljepši prostor stambene zgrade priznanje ponovo u rukama stanara zgrade u Svetosavskoj ulici , a Vuković Dragina po ocjeni komisije ima najljepši balkon na području opštine.

Smokva, kivi, hibiskus i brojne druge vrste drveća, voća i biljaka nekarakteristične za ovo podneblje našle su se u besprijekorno uređenom dvorištu domaćinstva Čečar. Sve je to praćeno stotinama ukrasnog bilja, ružama, sezonskim cvijećem, drvenim ukrasima koji stvaraju predivan ambijent. Zato je trud porodice Čečar i zaslužio priznanje.

-Ja sam vlasnik kuće, a moja snaha Slađana uz moju i pomoć mog sina uređuje, osmišljava, bira ukrase, a mi joj pomažemo u radu. Svaki dan se radi pomalo i nešto se i ostvari, a uvijek nešto vidite da fali i popravljate iz dana u dan-kaže Miladin Čečar.

DSCN0546

Prepoznat je i svakodnevan trud đaka, nastavnika i pomoćnog osoblja iz OŠ “Sveti Sava” kojima ne manjka kreativnosti i inovacija u uređivanju školskog dvorišta.

-Već smo dostigli taj nivo da imamo svoje biljke koje se obnavljaju, zatim veliki broj sadnica dobijamo kroz projekte, a i đaci i nastavnici od kuće donose svoje biljke, presađuju, razmijenjuju, snalazimo se na razne načine, a kreativan prostor koristi se i u nastavne svrhe-rekla je Jelena Čančar, direktor škole.

Za razliku od drugih balkona i terasa u Foči sa kojih se pruža fenomenalan pogled na prirodni ambijent i živopisnu panoramu grada, pogled na balkon porodice Vuković u Sokolskoj ulici nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Od pogleda samo je ugodniji boravak u ovom pažljivo uređenom kutku.

-Moja majka je najzaslužnija za taj uspjeh, ja sam samo preuzeo nagradu za nju. Poslije porodice, njoj je cvijeće najdraže i najviše vremena provodi uređujući prostor i u kući i okolo i naravno najviše balkon-kaže Vladimir Vuković.

DSCN0650

Uređujući svoja dvorišta na kreativan način, Fočaci daju najbolji primjer i popravljaju sliku o cijeloj opštini. Iz godine u godinu sve ih je više prijavljenih u akciji “Izbor najuređenijeg dvorišta i terase-balkona na području grada i prigradskih naselja” koju sprovodi Opštinska turistička organizacija.

-Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije, a svi ovi vrijedni ljudi uređujući svoje prostore, uređuju i grad, bogate njegovu sliku, čine ga boljim, ljepšim, zelenijim, a istovremeno utiču i na druge da im se pridruže u tome-rekla je Ljeposava Đajić, direktor TO Foča.

20180910_110450

Za sopstvenu angažovanost, maštovitost i kreativnost koja nije praćena savjetima stručnjaka najvrijedniji Fočaci i ove godine novčano su nagrađeni od lokalne uprave.

Последњи текстови

Повећан број пацијената са симптомима респораторних вирусних инфекција

Протеклих дана у Дому здравља у Фочи повећан је број пацијената који се јављају са симптомима респораторних вирусних инфекција. Како су...

Утврђен термин седмог ОК феста на Тјентишту

Седмо издање музичког фестивала Нектар ОК фест биће одржано на Тјентишту од 17. до 19. јула ове године, саопштили су данас организатори.

У понедјељак књижевно вече са Нелетом Карајлићем

У Градском позоришту у Фочи у понедјељак, 3. фебруара биће одржано књижевно вече са Нелетом Карајлићем. Познати музичар, композитор и писац...

Данас облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјенљиво до претежно облачно и вјетровито вријеме, мјестимично са кишом и релативно...

Фочанске школе прославиле свог небеског заштитника

Славским обредом и богатим културно-забавним програмом ученици, наставници и професори фочанских основних школа и Средњошколског центра прославили су крсну славу и Дан школе, Светог Саву.