Насловна Друштво Najljepše pismo Djeda Mrazu napisala učenica Natalija Kostić iz Rudog

Najljepše pismo Djeda Mrazu napisala učenica Natalija Kostić iz Rudog

14 C
Foča

Najljepša pisma u okviru akcije “Pišem pismo Djeda Mrazu” u Radnu jedinicu za poštanski saobraćaj Foča poslali su Natalija Kostić iz Osnovne škole “Rudo” iz istoimene opštine, Svjetlana Milanović iz OŠ “Veselin Masleša” iz Foče i Sergej Bjeljanin iz OŠ “Sveti Sava” u Rogatici. Natalija je kao prvonagrađena dobila bicikl, druga nagrada, trotinet, pripala je Svjetlani, a  Sergeju mp3 plejer, kao treća nagrada.

DMweb

Na adresu Radne jedinice Pošte u Foči kojaobuhvata šest opština: Višegrad, Rogaticu, Rudo, Čajniče, Novo Goražde i Foču, ove godine stiglo je 656 pisama koje su poslala djeca predškolskog uzrasta i iz nižih razreda osnovnih škola, a najviše pisama poslala je OŠ “Sveti Sava” iz Rogatice, i to 367. Pored nagrada najboljim malim piscima, podijeljeno je i 50 novogodišnjih paketića.

“Dragi Deda Mraze, ja bih jako voljela da dobijem poklon i zato ti pišem. Svih godina sam ti pisala, a i dalje ću. Voljela bih da vidim vaše prostorije i vaše veliko srce, odijelo, i kako pakujete poklone…”

Ovako je osmogodišnja Svjetlana Milanović, učenica drugog rezreda OŠ “Veselin Masleša” u svom pismu zamolila Djeda Mraza da joj donese poklon. Svojom malom literarnom bajkom oduševila je članove Komisije za izbor najljepšeg pisma Djeda Mrazu na području RJ Foča i osvojila drugu nagradu. Kaže da joj je blizak rođak pomogao da sastavi pisamce, a da će na trotinet koji je dobila za svoje stvaralaštvo stati čim prođe zima.

– Tako sam srećna što mi se ispunila želja da dobijem poklon, dobila sam trotinet i voziću ga po gradu-zadovoljna je Svjetlana.

Pred Komisijom za odabir najljepših pisama u RJ Foča ove godine nimalo lagan posao. Zavirili su u više od 650 dječijih bajki prepunih novogodišnjih želja i zahtjeva Djedu Mrazu, a osnovni kriterijum za odabir najboljih malih pisaca bili su maštovitost i literarna pismenost.

-Da je dijete literarno pismeno, da malo više objasni sam doživljaj Nove godine, Djeda Mraza, tu čaroliju, a uvijek je zadovoljstvo čitati njihova pisma-kaže Ranka Marić, član Komisije.

dm3web

Direktor Radne jedinice “Pošta Srpske” Foča Svetislav Kovačević rekao je da je cilj akcije da se obnovi stari običaj slanja pisama i čestitki koji se izgubio usljed novih tehnologija, a koji je ranije bio nezaobilazan dio zimskih i prazničnih čari.

-Sve je to u cilju da se poveća obim pismonosnih pošiljaka, da se približe usluge Pošta Srpske najmlađoj populaciji,  razvije ljubave prema pisanju, kao i edukacija djece kada je u pitanju sama pošta i način na koji se šalju pisma-rekao je Kovačević.

Ovu tradicionalnu akciju Pošta Srpske podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.