Насловна Друштво Najljepše pismo Djeda Mrazu napisala učenica Natalija Kostić iz Rudog

Najljepše pismo Djeda Mrazu napisala učenica Natalija Kostić iz Rudog

1 C
Foča

Najljepša pisma u okviru akcije “Pišem pismo Djeda Mrazu” u Radnu jedinicu za poštanski saobraćaj Foča poslali su Natalija Kostić iz Osnovne škole “Rudo” iz istoimene opštine, Svjetlana Milanović iz OŠ “Veselin Masleša” iz Foče i Sergej Bjeljanin iz OŠ “Sveti Sava” u Rogatici. Natalija je kao prvonagrađena dobila bicikl, druga nagrada, trotinet, pripala je Svjetlani, a  Sergeju mp3 plejer, kao treća nagrada.

DMweb

Na adresu Radne jedinice Pošte u Foči kojaobuhvata šest opština: Višegrad, Rogaticu, Rudo, Čajniče, Novo Goražde i Foču, ove godine stiglo je 656 pisama koje su poslala djeca predškolskog uzrasta i iz nižih razreda osnovnih škola, a najviše pisama poslala je OŠ “Sveti Sava” iz Rogatice, i to 367. Pored nagrada najboljim malim piscima, podijeljeno je i 50 novogodišnjih paketića.

“Dragi Deda Mraze, ja bih jako voljela da dobijem poklon i zato ti pišem. Svih godina sam ti pisala, a i dalje ću. Voljela bih da vidim vaše prostorije i vaše veliko srce, odijelo, i kako pakujete poklone…”

Ovako je osmogodišnja Svjetlana Milanović, učenica drugog rezreda OŠ “Veselin Masleša” u svom pismu zamolila Djeda Mraza da joj donese poklon. Svojom malom literarnom bajkom oduševila je članove Komisije za izbor najljepšeg pisma Djeda Mrazu na području RJ Foča i osvojila drugu nagradu. Kaže da joj je blizak rođak pomogao da sastavi pisamce, a da će na trotinet koji je dobila za svoje stvaralaštvo stati čim prođe zima.

– Tako sam srećna što mi se ispunila želja da dobijem poklon, dobila sam trotinet i voziću ga po gradu-zadovoljna je Svjetlana.

Pred Komisijom za odabir najljepših pisama u RJ Foča ove godine nimalo lagan posao. Zavirili su u više od 650 dječijih bajki prepunih novogodišnjih želja i zahtjeva Djedu Mrazu, a osnovni kriterijum za odabir najboljih malih pisaca bili su maštovitost i literarna pismenost.

-Da je dijete literarno pismeno, da malo više objasni sam doživljaj Nove godine, Djeda Mraza, tu čaroliju, a uvijek je zadovoljstvo čitati njihova pisma-kaže Ranka Marić, član Komisije.

dm3web

Direktor Radne jedinice “Pošta Srpske” Foča Svetislav Kovačević rekao je da je cilj akcije da se obnovi stari običaj slanja pisama i čestitki koji se izgubio usljed novih tehnologija, a koji je ranije bio nezaobilazan dio zimskih i prazničnih čari.

-Sve je to u cilju da se poveća obim pismonosnih pošiljaka, da se približe usluge Pošta Srpske najmlađoj populaciji,  razvije ljubave prema pisanju, kao i edukacija djece kada je u pitanju sama pošta i način na koji se šalju pisma-rekao je Kovačević.

Ovu tradicionalnu akciju Pošta Srpske podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Последњи текстови

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...

У Српској тродневна жалост

Влада Републике Српске донијела је Закључак којим проглашава тродневну жалост у Српској 20, 21. и 22. новембра због упокојења Његове светости патријарха...