Naslovna Društvo Najljepše pismo Djeda Mrazu napisala učenica Natalija Kostić iz Rudog

Najljepše pismo Djeda Mrazu napisala učenica Natalija Kostić iz Rudog

1 C
Foča

Najljepša pisma u okviru akcije “Pišem pismo Djeda Mrazu” u Radnu jedinicu za poštanski saobraćaj Foča poslali su Natalija Kostić iz Osnovne škole “Rudo” iz istoimene opštine, Svjetlana Milanović iz OŠ “Veselin Masleša” iz Foče i Sergej Bjeljanin iz OŠ “Sveti Sava” u Rogatici. Natalija je kao prvonagrađena dobila bicikl, druga nagrada, trotinet, pripala je Svjetlani, a  Sergeju mp3 plejer, kao treća nagrada.

DMweb

Na adresu Radne jedinice Pošte u Foči kojaobuhvata šest opština: Višegrad, Rogaticu, Rudo, Čajniče, Novo Goražde i Foču, ove godine stiglo je 656 pisama koje su poslala djeca predškolskog uzrasta i iz nižih razreda osnovnih škola, a najviše pisama poslala je OŠ “Sveti Sava” iz Rogatice, i to 367. Pored nagrada najboljim malim piscima, podijeljeno je i 50 novogodišnjih paketića.

“Dragi Deda Mraze, ja bih jako voljela da dobijem poklon i zato ti pišem. Svih godina sam ti pisala, a i dalje ću. Voljela bih da vidim vaše prostorije i vaše veliko srce, odijelo, i kako pakujete poklone…”

Ovako je osmogodišnja Svjetlana Milanović, učenica drugog rezreda OŠ “Veselin Masleša” u svom pismu zamolila Djeda Mraza da joj donese poklon. Svojom malom literarnom bajkom oduševila je članove Komisije za izbor najljepšeg pisma Djeda Mrazu na području RJ Foča i osvojila drugu nagradu. Kaže da joj je blizak rođak pomogao da sastavi pisamce, a da će na trotinet koji je dobila za svoje stvaralaštvo stati čim prođe zima.

– Tako sam srećna što mi se ispunila želja da dobijem poklon, dobila sam trotinet i voziću ga po gradu-zadovoljna je Svjetlana.

Pred Komisijom za odabir najljepših pisama u RJ Foča ove godine nimalo lagan posao. Zavirili su u više od 650 dječijih bajki prepunih novogodišnjih želja i zahtjeva Djedu Mrazu, a osnovni kriterijum za odabir najboljih malih pisaca bili su maštovitost i literarna pismenost.

-Da je dijete literarno pismeno, da malo više objasni sam doživljaj Nove godine, Djeda Mraza, tu čaroliju, a uvijek je zadovoljstvo čitati njihova pisma-kaže Ranka Marić, član Komisije.

dm3web

Direktor Radne jedinice “Pošta Srpske” Foča Svetislav Kovačević rekao je da je cilj akcije da se obnovi stari običaj slanja pisama i čestitki koji se izgubio usljed novih tehnologija, a koji je ranije bio nezaobilazan dio zimskih i prazničnih čari.

-Sve je to u cilju da se poveća obim pismonosnih pošiljaka, da se približe usluge Pošta Srpske najmlađoj populaciji,  razvije ljubave prema pisanju, kao i edukacija djece kada je u pitanju sama pošta i način na koji se šalju pisma-rekao je Kovačević.

Ovu tradicionalnu akciju Pošta Srpske podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Poslednji tekstovi

Učesnici izbora u Foči ocjenjuju rezultate

U budućem sazivu fočanskog parlamenta odbornike će, na osnovu preliminarnih i još nepotpunih rezultata lokalnih izbora, imati devet stranaka.

UB Foča: Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je kontakt brojeve telefona zdravstvenih ustanova posredstvom kojih građani mogu dobiti informacije u vezi...

PU Foča: Obilježen Aranđelovdan

Policijska uprava Foča, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obilježila je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranđelovdan. U Hramu...

Radović:Budućnost djece jedina investicija društva koja se isplati

Kompletna društvena zajednica, pojedinci i institucije koje se bave djecom dužne su raditi i donositi odluke koje su najbolje za dijete i...

U Srpskoj trodnevna žalost

Vlada Republike Srpske donijela je Zaključak kojim proglašava trodnevnu žalost u Srpskoj 20, 21. i 22. novembra zbog upokojenja Njegove svetosti patrijarha...