Насловна Култура Najuspješniji učenici muzičke škole održali koncert

Najuspješniji učenici muzičke škole održali koncert

17 C
Foča

Učenici Osnove muzičke škole juče su u svojoj školi održali koncert na kome su publici predstavili sve što su radili u proteklom periodu. Svoje umijeće iskazali su kroz izvođenje kompozicija na nekoliko instrumenata.

Fočanska Muzička škola zaista ima čime da se pohvali, kada su u pitanju mladi talenti. Na Republičkom takmičenju muzičkih škola u Prijedoru, koje je okupilo 350 učenika iz 12 opština i gradova Srpske svojim talentom istakle su se dvije učenice iz Foče, Jelena Mandić i Maja Perišić, koje se već pripremaju za nova takmičenja.

– Publici u Prijedoru smo se predstavile sa po četiri kompozicije i osvojile visoke druge nagrade. Zadovoljne smo rezulatima, uskoro idemo na  takmičenje “Akordeon”, koje će se održati u Sarajevu, gdje se takođe nadamo dobrim rezultatima – rekle su učenice.

thumbnail (2)Publici, koju su činili roditelji i nastavnici predstavilo se 15 đaka, odsjeka za klavir, gitaru i violinu, koji su se svojim umijećem istakli kao nešto uspješniji od ostalih. Svoj talenat kroz kopoziciju koju je izvela na violini pokazala je i učenica drugog razreda Vanja Dostić.

– Na takmičenju u Doboju osvojila sam drugu nagradu. Obožavam da sviram violinu i bilo mi je prelijepo – kazala je Dostićeva.

thumbnail (1)

Za osvojene nagrade i odličan uspjeh pored marljivih i talentovanih đaka, zaslužni su i vrijedni profesori i rukovodstvo škole. Direktorica Osnovne muzičke škole, Ljiljana Stanković, izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima, posebno odsjeka za violinu.

– Odsjek violine koji smo otvorili tek prije tri godine, već postaje prepoznatljiv. Tri učenice iz naše škole sa ovog odsjeka ostvarile su dobre rezulate na takmičenju muzičkih škola u Doboju, a jedna od njih,  osvojila je i drugu nagradu na takmičenju “Primavera” u Bijeljini – dodala je Stankovićeva.

Osnovnu Muzičku školu pohađa 155 učenika koji imaju dobru reputaciju na republičkoj muzičkoj sceni, što je još jedan pokazatelj kvalitetnog rada unutar ove ustanove.

Последњи текстови

Слава Богословије: Саборност ученика јача и од короне

Ученици и професори Средње богословске школе Светог Петра Дабробосанског у Фочи, заједно са званицама и вјерним народом, прославили су данас свог небеског...

У недјељу 28 година од страдања Срба на Папратној њиви

Код споменика на Папратној њиви, на старом макадамском путу Фоча-Калиновик, у недјељу, 20. септембра служиће се помен парастос за 42 српска борца...

Санација клизишта : Сутра обустава саобраћаја на дионици Фоча-Брод на Дрини

Због клизишта у мјесту Брежине, од сутра ће бити забрањен саобраћај на дионици Фоча-Брод на Дрини, од бензинске пумпе до Индустријске зоне.

За викенд тениски турнир “Играјмо заједно”

Тениски турнир „ Let s play together“ или „Играјмо заједно“ одржаће се 19. и 20. септембра на тениским теренима у Фочи, најављено...

Пробој Солунског фронта – српски идеал слободе

Обиљежавање заједничког празника 15.септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе широм Српске и Србије од изузетне је важности за српски народ...