Насловна Друштво Najviše interesovanja za avanturistički turizam

Najviše interesovanja za avanturistički turizam

14 C
Foča

Na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu pod sloganom “Iskoristi trenutak”, brojne turističke potencijale, opština Foča predstavila je zajedno sa crnogorskom opštinom Plužine, u okviru prekograničnog projekta „Održivi razvoj opština Foča i Plužine“.

Kao zajednički resurs, dvije opštine predstavile su rafting rijekom Tarom, a Turistička organizacija opštine Foča poseban akcenat stavila je na promociju Nacionalnog parka „Sutjeska“ sa prirodnim i kulturno-istorijskim nasljeđem, te pješčanih piramida u Daničićima kod Miljevine.

 

Rafting svake godine sve popularniji

rafting

Štand turističkih organizacija opština Foča i Plužine najviše su posjećivale turističke agencije, društva planinara, moto klubovi i klubovi avaturističkih sportova koji su i ove godine pokazali najveće interesovanje za rafting na rijeci Tari, ali i za planinske predjele u našoj opštini, potvrdila nam je Ljeposava Đajić, direktorica Turističke organizacije opštine Foča: „Možemo biti zadovoljni interesovanjem posjetilaca za naš štand. I ove godine najviše interesovanja bilo je za rafting, i više nego prošle godine, što pokazuje da je rafting prepoznatljiv turistički proizvod i da se interesovanje za njega iz godine u godinu povećava. Pored toga, veliko interesovanje posjetioci su pokazali za pješčane piramide u Daničićima i za planine u našoj opštini“, rekla je Đajićeva dodajući da su se potencijalni turisti i turistički radnici ipak najviše interesovali za segmente avanturističkog turizma.

sajam

Na štandu je predstavljen i novi promotivni materijal „Fočaravajuće – dobrodošli u krajeve divlje romantike“ a, kao i prethodnih godina, promovisani su i materijali rafting klubova i Nacionalnog parka „Sutjeska“: „Propagandni materijal „Fočaravajuće – dobrodošli u krajeve divlje romantike“ urađen je u okviru projekta „ Оdrživi razvoj opština Foča i Plužine“ i predstavlja kompletnu turističku ponudu naše opštine“, zaključila je Ljeposava Đajić.

Pored predstavnika TO Foča, Sajmu su prisustvovali načelnik opštine Foča Radisav Mašić i zamjenica načelnika Radenka Srndović. Štand turističkih organizacija opština Foča i Plužine posjetili su i ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić te šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mladen Cicović.

Na Sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije RS, svoje aranžamane predstavila je i Turistička agencija Encijan iz Foče, koja se bavi organizacijom rafting i planinarskih tura. Na Sajmu je učestvovalo preko 1000 izlagača iz 50 zemalja, a zabilježena je posjeta oko 65.000 posjetilaca.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.