Naslovna Društvo Najviše interesovanja za avanturistički turizam

Najviše interesovanja za avanturistički turizam

2 C
Foča

Na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu pod sloganom “Iskoristi trenutak”, brojne turističke potencijale, opština Foča predstavila je zajedno sa crnogorskom opštinom Plužine, u okviru prekograničnog projekta „Održivi razvoj opština Foča i Plužine“.

Kao zajednički resurs, dvije opštine predstavile su rafting rijekom Tarom, a Turistička organizacija opštine Foča poseban akcenat stavila je na promociju Nacionalnog parka „Sutjeska“ sa prirodnim i kulturno-istorijskim nasljeđem, te pješčanih piramida u Daničićima kod Miljevine.

 

Rafting svake godine sve popularniji

rafting

Štand turističkih organizacija opština Foča i Plužine najviše su posjećivale turističke agencije, društva planinara, moto klubovi i klubovi avaturističkih sportova koji su i ove godine pokazali najveće interesovanje za rafting na rijeci Tari, ali i za planinske predjele u našoj opštini, potvrdila nam je Ljeposava Đajić, direktorica Turističke organizacije opštine Foča: „Možemo biti zadovoljni interesovanjem posjetilaca za naš štand. I ove godine najviše interesovanja bilo je za rafting, i više nego prošle godine, što pokazuje da je rafting prepoznatljiv turistički proizvod i da se interesovanje za njega iz godine u godinu povećava. Pored toga, veliko interesovanje posjetioci su pokazali za pješčane piramide u Daničićima i za planine u našoj opštini“, rekla je Đajićeva dodajući da su se potencijalni turisti i turistički radnici ipak najviše interesovali za segmente avanturističkog turizma.

sajam

Na štandu je predstavljen i novi promotivni materijal „Fočaravajuće – dobrodošli u krajeve divlje romantike“ a, kao i prethodnih godina, promovisani su i materijali rafting klubova i Nacionalnog parka „Sutjeska“: „Propagandni materijal „Fočaravajuće – dobrodošli u krajeve divlje romantike“ urađen je u okviru projekta „ Održivi razvoj opština Foča i Plužine“ i predstavlja kompletnu turističku ponudu naše opštine“, zaključila je Ljeposava Đajić.

Pored predstavnika TO Foča, Sajmu su prisustvovali načelnik opštine Foča Radisav Mašić i zamjenica načelnika Radenka Srndović. Štand turističkih organizacija opština Foča i Plužine posjetili su i ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić te šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mladen Cicović.

Na Sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije RS, svoje aranžamane predstavila je i Turistička agencija Encijan iz Foče, koja se bavi organizacijom rafting i planinarskih tura. Na Sajmu je učestvovalo preko 1000 izlagača iz 50 zemalja, a zabilježena je posjeta oko 65.000 posjetilaca.

Poslednji tekstovi

Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo Foča nabavio je 1.200 doza vakcina za besplatnu vakcinaciju, te 150 doza komercijalne vakcine.

Učesnici izbora u Foči ocjenjuju rezultate

U budućem sazivu fočanskog parlamenta odbornike će, na osnovu preliminarnih i još nepotpunih rezultata lokalnih izbora, imati devet stranaka.

UB Foča: Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je kontakt brojeve telefona zdravstvenih ustanova posredstvom kojih građani mogu dobiti informacije u vezi...

PU Foča: Obilježen Aranđelovdan

Policijska uprava Foča, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obilježila je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranđelovdan. U Hramu...

Radović:Budućnost djece jedina investicija društva koja se isplati

Kompletna društvena zajednica, pojedinci i institucije koje se bave djecom dužne su raditi i donositi odluke koje su najbolje za dijete i...