Насловна Друштво Naoružani znanjem apsolventi kreću u nove životne pobjede

Naoružani znanjem apsolventi kreću u nove životne pobjede

7.5 C
Foča

Više od stotinu dvadeset apsolvenata četiri studijska programa Medicinskog fakulteta u Foči zajedno sa profesorima proslavili su sinoć apsolventsko veče. Osim lijepih uspomena i neraskidivih prijateljskih veza iz Foče će širom regiona pronositi znanje stečeno na Medicinskom fakultetu koji je za više od četvrt vijeka izrastao u izuzetno obrazovno i naučno središte.

Veče mladosti, pameti i ljepote započelo je okupljanjem apsolvenata na Gradskom trgu u Foči, a nastavilo zajedničkom zabavom u svečanom salonu „Agape“. Medicina, Stomatologija, Specijalna edukacija i rehabilitacija, Zdravstvena njega-odsjeci Medicinskog fakulteta iznjedrili su još jednu uspješnu generaciju koja spremno i zrelo kreće u nove životne i radne pobjede.

Među apsolventima je i Trebinjac Nemanja Ilić koji je tokom proteklih šest godina studirao Medicinu. Trebalo je dosta truda i požrtvovanja, ali se učenje isplatilo, poručuje Ilić:

-Upisivanjem Medicine ispunio sam svoju dugogodišnju želju, jer od malih nogu volim da pomažem drugima. Ovdje sam stekao velike prijetelje, divne uspomene i zahvaljujući iskustvu i znanju vidim sebe kao budućeg humanitarca koji će da spasava živote. Potrudiću se da mi apsolventski dani traju što kraće, da bih zasnovao radni odnos u Republici Srpskoj i ostao na ovim prostorima-rekao je Ilić.

Kvalitetno znanje i mogućnost praktičnog usavršavanja, ali i životno iskustvo iz Foče nosi i apsolvent Biljana Baranac iz Višegrada.

-Studirala sam Specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, divne uspomene nosim, bilo je i učenja i druženja, zauvijek ću pamtiti studentske dane. Opredijelila sam se za ovaj studijski program jer je humano zanimanje koje vam pruža mnogo i čini vas dobrim čovjekom koji pomaže drugima. Veliko iskustvo sam stekla kroz volontiranje u Udruženju djece sa poteškoćama u razvoju „Tračak nade“ gdje sam zavoljela korisnike, stekla praksu i još jednom potvrdila da sam odabrala pravi fakultet-rekla je Baranac.

Njena sugrađanka Dejana Marinković stečeno znanje na fakultetu planira da primijeni na našim prostorima. Mišljenja je da Srpskoj trebaju mladi kadrovi.

-Odabrala sam Zdravstvenu njegu jer je to human poziv, vrlo lijep i koristan. Studentske dane pamtiću po lijepom iskustvu, velikim prijateljstvima, ja sam oduševljena svim uslovima studiranja, preporučila bih svima da upišu Medicinski fakultet u Foči, jer je cijenjen i odavde nosite zagarantovano znanje-istakla je Marinkovićeva.

apsolventi trg 3

Veliki broj studenata najljepše dane mladosti proveo je u Studentskom domu u Foči. Uprava doma podržala ih je i u organizaciji završne večeri.

-Učinili smo da sve da uljepšamo i njihove dana u domu, ali i njihovo završno veče, pokrili smo dio troškova organizacije kako bi na što ljepši način krunisali završnicu studiranja-rekao je Srđan Drašković, direktor Studentskog doma.

Medicinski fakultet, sa četiri studijska programa na kojima znanje trenutno stiče više od hiljadu i po studenata iz Srpske, BiH i susjednih zemalja siguran je stub edukacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Zato i ne jenjava interesovanje mladih za ovu visokoškolsku ustanovu.

-Ispraćamo dvadeset prvu generaciju studenata Medicine i Stomatologije, odnosno devetu generaciju studenata Specijalne edukacije i rehabilitacije i Zdravstvene njege. I ove godine smo jedan od najatraktivnijih fakulteta i najtražnijih fakulteta za upisivanje od svih sedamnaest fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu-rekao je dekan Milan Kulić.

apsolventi trg

Od svog osnivanja, 1993.godine, Medicinski fakultet u Foči iškolovao je većinu zdravstvenog kadra RS, Bosne i Hercegovine, ali i značajan broj iz susjednih zemalja. To je, kažu na fakultetu, najveće priznanje o kvalitetu školstva. Dokaz tome su i ovogodišnji fočanski apsolventi koji će, naoružani znanjem i iskustvom, krenuti u nove životne i radne pobjede.

Последњи текстови

Систематски прегледи будућих првачића од сљедеће седмице

Систематски прегледи будућих првачића обављаће се у Дому здравља Фоча, од понедјељка, 8. јуна до петка, 19. јуна, у периоду од 7.30...

Сунчано и топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано вријеме и мало топлије него претходних дана, са највишом температуром ваздуха...

Промјенљиво облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјенљиво облачно вријеме, мјестимично са кишом и локалним пљусковима и највишом дневном температуром...

Мјештани Ријеке поправили кров на најстаријој фочанској цркви

Мјештани Ријеке Челебићке поправили су кровни покривач на Цркви Светог Николе у том селу, која је национални споменик БиХ.

Британски амбасадор Филд и начелник Машић уручили помоћ старим лицима

Амбасадор Велике Британије у БиХ Мет Филд и начелник општине Фоча Рaдисав Машић посјетили су данас четири фочанске породице и уручили им...