Насловна Друштво Naoružani znanjem apsolventi kreću u nove životne pobjede

Naoružani znanjem apsolventi kreću u nove životne pobjede

16.3 C
Foča

Više od stotinu dvadeset apsolvenata četiri studijska programa Medicinskog fakulteta u Foči zajedno sa profesorima proslavili su sinoć apsolventsko veče. Osim lijepih uspomena i neraskidivih prijateljskih veza iz Foče će širom regiona pronositi znanje stečeno na Medicinskom fakultetu koji je za više od četvrt vijeka izrastao u izuzetno obrazovno i naučno središte.

Veče mladosti, pameti i ljepote započelo je okupljanjem apsolvenata na Gradskom trgu u Foči, a nastavilo zajedničkom zabavom u svečanom salonu „Agape“. Medicina, Stomatologija, Specijalna edukacija i rehabilitacija, Zdravstvena njega-odsjeci Medicinskog fakulteta iznjedrili su još jednu uspješnu generaciju koja spremno i zrelo kreće u nove životne i radne pobjede.

Među apsolventima je i Trebinjac Nemanja Ilić koji je tokom proteklih šest godina studirao Medicinu. Trebalo je dosta truda i požrtvovanja, ali se učenje isplatilo, poručuje Ilić:

-Upisivanjem Medicine ispunio sam svoju dugogodišnju želju, jer od malih nogu volim da pomažem drugima. Ovdje sam stekao velike prijetelje, divne uspomene i zahvaljujući iskustvu i znanju vidim sebe kao budućeg humanitarca koji će da spasava živote. Potrudiću se da mi apsolventski dani traju što kraće, da bih zasnovao radni odnos u Republici Srpskoj i ostao na ovim prostorima-rekao je Ilić.

Kvalitetno znanje i mogućnost praktičnog usavršavanja, ali i životno iskustvo iz Foče nosi i apsolvent Biljana Baranac iz Višegrada.

-Studirala sam Specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, divne uspomene nosim, bilo je i učenja i druženja, zauvijek ću pamtiti studentske dane. Opredijelila sam se za ovaj studijski program jer je humano zanimanje koje vam pruža mnogo i čini vas dobrim čovjekom koji pomaže drugima. Veliko iskustvo sam stekla kroz volontiranje u Udruženju djece sa poteškoćama u razvoju „Tračak nade“ gdje sam zavoljela korisnike, stekla praksu i još jednom potvrdila da sam odabrala pravi fakultet-rekla je Baranac.

Njena sugrađanka Dejana Marinković stečeno znanje na fakultetu planira da primijeni na našim prostorima. Mišljenja je da Srpskoj trebaju mladi kadrovi.

-Odabrala sam Zdravstvenu njegu jer je to human poziv, vrlo lijep i koristan. Studentske dane pamtiću po lijepom iskustvu, velikim prijateljstvima, ja sam oduševljena svim uslovima studiranja, preporučila bih svima da upišu Medicinski fakultet u Foči, jer je cijenjen i odavde nosite zagarantovano znanje-istakla je Marinkovićeva.

apsolventi trg 3

Veliki broj studenata najljepše dane mladosti proveo je u Studentskom domu u Foči. Uprava doma podržala ih je i u organizaciji završne večeri.

-Učinili smo da sve da uljepšamo i njihove dana u domu, ali i njihovo završno veče, pokrili smo dio troškova organizacije kako bi na što ljepši način krunisali završnicu studiranja-rekao je Srđan Drašković, direktor Studentskog doma.

Medicinski fakultet, sa četiri studijska programa na kojima znanje trenutno stiče više od hiljadu i po studenata iz Srpske, BiH i susjednih zemalja siguran je stub edukacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Zato i ne jenjava interesovanje mladih za ovu visokoškolsku ustanovu.

-Ispraćamo dvadeset prvu generaciju studenata Medicine i Stomatologije, odnosno devetu generaciju studenata Specijalne edukacije i rehabilitacije i Zdravstvene njege. I ove godine smo jedan od najatraktivnijih fakulteta i najtražnijih fakulteta za upisivanje od svih sedamnaest fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu-rekao je dekan Milan Kulić.

apsolventi trg

Od svog osnivanja, 1993.godine, Medicinski fakultet u Foči iškolovao je većinu zdravstvenog kadra RS, Bosne i Hercegovine, ali i značajan broj iz susjednih zemalja. To je, kažu na fakultetu, najveće priznanje o kvalitetu školstva. Dokaz tome su i ovogodišnji fočanski apsolventi koji će, naoružani znanjem i iskustvom, krenuti u nove životne i radne pobjede.

Последњи текстови

Душанка Станковић нови начелник Одјељења за општу управу

На јучерашњој сједници Скупштине општине Фоча за вршиоца дужности начелника општинског Одјељења за општу управу, умјесто Зорана Ћосовића, који је  разријешен са...

Сутјеска поново прволигаш

Након годину дана такмичења у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске ће од јесени поново бити прволигаши, одлучио је данас Фудбалски савез...

Кризни штаб Фоча: Забрињавајући епидемиолошки подаци

Општински штаб за ванредне ситуације оцијенио је на данашњем састанку да је дошло до погоршања епидемиолошке ситуације на подручју Горњег Подриња и...

Киша и град оштетили путеве, уништили усјеве

Јако невријеме праћено градом и ударима вјетра погодило је јуче Фочу и у рубним дијеловима општине причинило огромну штету на усјевима, објектима...

ОО СДС: Гласање о забрани малих хидроцентрала поигравање пред локалне изборе

Општински одбор СДС-а Фоча сматра да је јучерашње гласање у Народној скупштини Републике Српске о забрани изградње малих хидроцентрала показало како се актуелна...