Naslovna Društvo Naoružani znanjem apsolventi kreću u nove životne pobjede

Naoružani znanjem apsolventi kreću u nove životne pobjede

17.7 C
Foča

Više od stotinu dvadeset apsolvenata četiri studijska programa Medicinskog fakulteta u Foči zajedno sa profesorima proslavili su sinoć apsolventsko veče. Osim lijepih uspomena i neraskidivih prijateljskih veza iz Foče će širom regiona pronositi znanje stečeno na Medicinskom fakultetu koji je za više od četvrt vijeka izrastao u izuzetno obrazovno i naučno središte.

Veče mladosti, pameti i ljepote započelo je okupljanjem apsolvenata na Gradskom trgu u Foči, a nastavilo zajedničkom zabavom u svečanom salonu „Agape“. Medicina, Stomatologija, Specijalna edukacija i rehabilitacija, Zdravstvena njega-odsjeci Medicinskog fakulteta iznjedrili su još jednu uspješnu generaciju koja spremno i zrelo kreće u nove životne i radne pobjede.

Među apsolventima je i Trebinjac Nemanja Ilić koji je tokom proteklih šest godina studirao Medicinu. Trebalo je dosta truda i požrtvovanja, ali se učenje isplatilo, poručuje Ilić:

-Upisivanjem Medicine ispunio sam svoju dugogodišnju želju, jer od malih nogu volim da pomažem drugima. Ovdje sam stekao velike prijetelje, divne uspomene i zahvaljujući iskustvu i znanju vidim sebe kao budućeg humanitarca koji će da spasava živote. Potrudiću se da mi apsolventski dani traju što kraće, da bih zasnovao radni odnos u Republici Srpskoj i ostao na ovim prostorima-rekao je Ilić.

Kvalitetno znanje i mogućnost praktičnog usavršavanja, ali i životno iskustvo iz Foče nosi i apsolvent Biljana Baranac iz Višegrada.

-Studirala sam Specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, divne uspomene nosim, bilo je i učenja i druženja, zauvijek ću pamtiti studentske dane. Opredijelila sam se za ovaj studijski program jer je humano zanimanje koje vam pruža mnogo i čini vas dobrim čovjekom koji pomaže drugima. Veliko iskustvo sam stekla kroz volontiranje u Udruženju djece sa poteškoćama u razvoju „Tračak nade“ gdje sam zavoljela korisnike, stekla praksu i još jednom potvrdila da sam odabrala pravi fakultet-rekla je Baranac.

Njena sugrađanka Dejana Marinković stečeno znanje na fakultetu planira da primijeni na našim prostorima. Mišljenja je da Srpskoj trebaju mladi kadrovi.

-Odabrala sam Zdravstvenu njegu jer je to human poziv, vrlo lijep i koristan. Studentske dane pamtiću po lijepom iskustvu, velikim prijateljstvima, ja sam oduševljena svim uslovima studiranja, preporučila bih svima da upišu Medicinski fakultet u Foči, jer je cijenjen i odavde nosite zagarantovano znanje-istakla je Marinkovićeva.

apsolventi trg 3

Veliki broj studenata najljepše dane mladosti proveo je u Studentskom domu u Foči. Uprava doma podržala ih je i u organizaciji završne večeri.

-Učinili smo da sve da uljepšamo i njihove dana u domu, ali i njihovo završno veče, pokrili smo dio troškova organizacije kako bi na što ljepši način krunisali završnicu studiranja-rekao je Srđan Drašković, direktor Studentskog doma.

Medicinski fakultet, sa četiri studijska programa na kojima znanje trenutno stiče više od hiljadu i po studenata iz Srpske, BiH i susjednih zemalja siguran je stub edukacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Zato i ne jenjava interesovanje mladih za ovu visokoškolsku ustanovu.

-Ispraćamo dvadeset prvu generaciju studenata Medicine i Stomatologije, odnosno devetu generaciju studenata Specijalne edukacije i rehabilitacije i Zdravstvene njege. I ove godine smo jedan od najatraktivnijih fakulteta i najtražnijih fakulteta za upisivanje od svih sedamnaest fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu-rekao je dekan Milan Kulić.

apsolventi trg

Od svog osnivanja, 1993.godine, Medicinski fakultet u Foči iškolovao je većinu zdravstvenog kadra RS, Bosne i Hercegovine, ali i značajan broj iz susjednih zemalja. To je, kažu na fakultetu, najveće priznanje o kvalitetu školstva. Dokaz tome su i ovogodišnji fočanski apsolventi koji će, naoružani znanjem i iskustvom, krenuti u nove životne i radne pobjede.

Poslednji tekstovi

Dušanka Stanković novi načelnik Odjeljenja za opštu upravu

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Foča za vršioca dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za opštu upravu, umjesto Zorana Ćosovića, koji je  razriješen sa...

Sutjeska ponovo prvoligaš

Nakon godinu dana takmičenja u Drugoj ligi Republike Srpske, fudbaleri Sutjeske će od jeseni ponovo biti prvoligaši, odlučio je danas Fudbalski savez...

Krizni štab Foča: Zabrinjavajući epidemiološki podaci

Opštinski štab za vanredne situacije ocijenio je na današnjem sastanku da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije na području Gornjeg Podrinja i...

Kiša i grad oštetili puteve, uništili usjeve

Jako nevrijeme praćeno gradom i udarima vjetra pogodilo je juče Foču i u rubnim dijelovima opštine pričinilo ogromnu štetu na usjevima, objektima...

OO SDS: Glasanje o zabrani malih hidrocentrala poigravanje pred lokalne izbore

Opštinski odbor SDS-a Foča smatra da je jučerašnje glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske o zabrani izgradnje malih hidrocentrala pokazalo kako se aktuelna...