Насловна Култура „Не дирај ми снове“ – Фоча добила најмлађег пјесника

„Не дирај ми снове“ – Фоча добила најмлађег пјесника

15.8 C
Foča

Промоција књиге „Не дирај ми снове“, најмлађе фочанске пјесникиње Марине Вуковић, одржана је у Градском позоришту Фоча.

Вуковићева је ученица деветог разреда ОШ „Веселин Маслеша“, а збирка пјесама „Не дирај ми снове“ настајала је од њене 7. до 14. године. Млада пјесникиња каже да инспирација дође сама од себе, јер своја осјећања најбоље исказује кроз поезију.

-Kада сам сазнала да сам наслиједила таленат од своје мајке да пишем поезију, тачније са 5 година, почела сам да пишем своје прве пјесме које су мало биле и наивне. Kасније је кренула више озбиљнија поезија, пјесме о љубави, сновима, посвећене мајци. Свакако у будућности бих жељела да наставим да пишем, да буде још књига, оваквих вечери и промоција – истакла је Марина Вуковић.


Радан Мимић наставник вјеронауке у Основној школи коју похађа ова талентована дјевојчица, каже да је међу првима прочитао њене пјесме. Посебно га је изненадило да једна тако млада особа на такав начин дубоко осјећа и залази у танане дубине душе.


Збирку пјесама Вуковићеве објавио је Kултурно-издавачки центар „Српска кућа“ из Пожаревца, који је познат по трагању за младим пјесницима основних и средњих школа из Србије, Српске и дијаспоре.


Према ријечима директора “Српске куће” Братислава Голића, Марина изузетно добро пише и има добре и зреле пјесме за њене године.

-Она је најмлађи писац Фоче и први писац своје школе, тако да ми очекујемо да Марина објави и своју другу књигу, јер има још доста припремљених пјесама – рекао је Голић.

На промоцији су говорили и наставник српског језика ОШ „Веселин Маслеша“ Вукола Секуловић, директор фочанског Центра за културу и информисање Владимир Пантовић и Маринина мајка Весна Вуковић. Стихове су, осим ауторке, рецитовали и њени другари из школе.

Последњи текстови

Сутјеска гостује Рудару – директно на РТРС ПЛУС

Фудбалери Сутјеске гостују сутра у Приједору екипи Рудара у оквиру 2. кола Прве лиге Републике Српске. Оба тима у...

Сунчано и спарно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и спарно вријеме, послије подне мјестимично са кишом и дневном температуром од...

Млади из Фоче, Устиколине и Горажда указали на еколошке проблеме

За очување ријеке Дрине потребно је што прије уклонити дивље депоније са обала и радити на повећању нивоа еколошке свијести грађана, поручили су учесници...

ТК “Фоча” организовао турнир за најмлађе чланове

На тениским теренима на фочанском Ушћу одржан је ревијални тениски турнир чланова Тениског клуба „Фоча“ узраста до 10 година, а најуспјешнији је...

Почиње Великогоспојински пост

За православне вјернике сутра почиње Великогоспојински пост којим се припремају за празник Успенија Пресвете Богородице - Велике Госпојине, који се слави 28....