Насловна Култура „Не дирај ми снове“ – Фоча добила најмлађег пјесника

„Не дирај ми снове“ – Фоча добила најмлађег пјесника

13.9 C
Foča

Промоција књиге „Не дирај ми снове“, најмлађе фочанске пјесникиње Марине Вуковић, одржана је у Градском позоришту Фоча.

Вуковићева је ученица деветог разреда ОШ „Веселин Маслеша“, а збирка пјесама „Не дирај ми снове“ настајала је од њене 7. до 14. године. Млада пјесникиња каже да инспирација дође сама од себе, јер своја осјећања најбоље исказује кроз поезију.

-Kада сам сазнала да сам наслиједила таленат од своје мајке да пишем поезију, тачније са 5 година, почела сам да пишем своје прве пјесме које су мало биле и наивне. Kасније је кренула више озбиљнија поезија, пјесме о љубави, сновима, посвећене мајци. Свакако у будућности бих жељела да наставим да пишем, да буде још књига, оваквих вечери и промоција – истакла је Марина Вуковић.


Радан Мимић наставник вјеронауке у Основној школи коју похађа ова талентована дјевојчица, каже да је међу првима прочитао њене пјесме. Посебно га је изненадило да једна тако млада особа на такав начин дубоко осјећа и залази у танане дубине душе.


Збирку пјесама Вуковићеве објавио је Kултурно-издавачки центар „Српска кућа“ из Пожаревца, који је познат по трагању за младим пјесницима основних и средњих школа из Србије, Српске и дијаспоре.


Према ријечима директора “Српске куће” Братислава Голића, Марина изузетно добро пише и има добре и зреле пјесме за њене године.

-Она је најмлађи писац Фоче и први писац своје школе, тако да ми очекујемо да Марина објави и своју другу књигу, јер има још доста припремљених пјесама – рекао је Голић.

На промоцији су говорили и наставник српског језика ОШ „Веселин Маслеша“ Вукола Секуловић, директор фочанског Центра за културу и информисање Владимир Пантовић и Маринина мајка Весна Вуковић. Стихове су, осим ауторке, рецитовали и њени другари из школе.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...