Насловна Култура „Не дирај ми снове“ – Фоча добила најмлађег пјесника

„Не дирај ми снове“ – Фоча добила најмлађег пјесника

7.4 C
Foča

Промоција књиге „Не дирај ми снове“, најмлађе фочанске пјесникиње Марине Вуковић, одржана је у Градском позоришту Фоча.

Вуковићева је ученица деветог разреда ОШ „Веселин Маслеша“, а збирка пјесама „Не дирај ми снове“ настајала је од њене 7. до 14. године. Млада пјесникиња каже да инспирација дође сама од себе, јер своја осјећања најбоље исказује кроз поезију.

-Kада сам сазнала да сам наслиједила таленат од своје мајке да пишем поезију, тачније са 5 година, почела сам да пишем своје прве пјесме које су мало биле и наивне. Kасније је кренула више озбиљнија поезија, пјесме о љубави, сновима, посвећене мајци. Свакако у будућности бих жељела да наставим да пишем, да буде још књига, оваквих вечери и промоција – истакла је Марина Вуковић.


Радан Мимић наставник вјеронауке у Основној школи коју похађа ова талентована дјевојчица, каже да је међу првима прочитао њене пјесме. Посебно га је изненадило да једна тако млада особа на такав начин дубоко осјећа и залази у танане дубине душе.


Збирку пјесама Вуковићеве објавио је Kултурно-издавачки центар „Српска кућа“ из Пожаревца, који је познат по трагању за младим пјесницима основних и средњих школа из Србије, Српске и дијаспоре.


Према ријечима директора “Српске куће” Братислава Голића, Марина изузетно добро пише и има добре и зреле пјесме за њене године.

-Она је најмлађи писац Фоче и први писац своје школе, тако да ми очекујемо да Марина објави и своју другу књигу, јер има још доста припремљених пјесама – рекао је Голић.

На промоцији су говорили и наставник српског језика ОШ „Веселин Маслеша“ Вукола Секуловић, директор фочанског Центра за културу и информисање Владимир Пантовић и Маринина мајка Весна Вуковић. Стихове су, осим ауторке, рецитовали и њени другари из школе.

Последњи текстови

Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

Да се отпад и материјали из природе могу претворити у нешто лијепо и корисно, изложбом скулптура израђених од рециклираног материјала показали су фочански средњошколци....

Јединствена фочанска природа на екранима Мадрида

Видео Туристичке организација Републике Српске „Ништа пуно али пуно више“ (Nothing much but much more) освојио је гран-при за најбољи туристички филм...

У недјељу откривање бисте професору Мићу Машићу

У Средњошколском центру у Фочи, у недјељу ће свечано бити откривена биста покојног професора Мића Машића, саопштено је из ове установе.

У недјељу Светосавска академија- златник за прву бебу

Општина Фоча и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, већ традиционално, уочи Савиндана, у недјељу 26. јануара, у Градском позоришту организоваће Светосавску академију.

Претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано, а увече се очекује наоблачење. Вјетар ће...