Насловна Друштво Нема мјеста паници због вируса корона, поштовати мјере заштите

Нема мјеста паници због вируса корона, поштовати мјере заштите

18.9 C
Foča

У општини Фоча за сада нема сумњивих нити потврђених случајева обољења од  вируса корона, а све здравствене установе спремне су да реагују у случају инфекција.

На недавно одржаном састанку надлежних служби и установа у општини поводом појаве вируса корона, донесене су мјере и препоруке у смислу превенције и реаговања у случају појаве овог вируса.

Надлежни су апеловали на грађане који су путовали у земље у којима постоји трансмисија  вируса корона по повратку  кући, да се јаве путем телефона свом породичном љекару без обзира имају ли симптоме респираторне болести или не.

-Координатор свих  активности је Институт за јавно здравство и потребан је стални контакт и добра сарадња  са  Домом здравља и Универзитетском болницом, те међусобна благовремена размјена информација-истакнуто је на састанку.

Међу закључцима који су усвојени, наведено је да је потребан стални контакт са Граничном службом и препорука надлежним из граничне полиције да боље оспособе службенике који раде на граници у техничком погледу ради бољег обављања  послова.

Локална заједница обавезала се да у наредном периоду изнађе простор за четрнаестодневни боравак особа у изолацији, за лица која су била или можда била у контакту са обољелим од новог вируса корона.

Грађанима Фоче препоручено је да избјегавају путовања у земље у којима су већ потврђени случајеви обољелих од  вируса корона и упућен апел да не подлијежу паници и непровјереним информацијама.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...