Насловна Друштво Неслагања у БО Фоча- предсједник Миловановић поднио оставку

Неслагања у БО Фоча- предсједник Миловановић поднио оставку

16.8 C
Foča

Предсједник Борачке организације Фоча Саво Миловановић поднио је данас неопозиву оставку, како је образложио, због неслагања са предсједником Предсједништва ове органзације Срђаном Станковићем, а у вези са изградњом споменика погинулим борцима у Заваиту.

На данашњој редовној годишњој сједници Скупштине БО Фоча, Миловановић је навео да не жели више да учествују у раду руководства.

У обраћању делегатима појаснио је да се не слаже са ставом предсједника Предсједништва да захтјев Савјета мјесне заједнице Заваит о изградњи спомен обиљежја не прослиједи надлежним институцијама.

Одговарајући Миловановићу, Станковић је на сједници навео да су мјештани Заваита закаснили на редовни републички конкурс за градњу споменика, који је био расписан прољетос, те да је Борачка организација конкурисала за градњу споменика у Миљевини и да је њихов став да се истовремено не могу градити два споменика.

Миловановић је остао при својој одлуци да поднесе оставку, напомињући да не види разлог зашто се ни би могло градити више споменика истовремено, уколико се за њих обезбиједе средства, те да носилац градње свих споменика треба да буде Борачка организација.

Он истиче да ниједан појединац не може бити важнији од Борачке организације.

„Најбитније је да је Борачка организација остала јединствена, изабраће новог предсједника, ја јој душом припадам и не удаљавам се много, али у тренутном амбијенту не могу да радим“, изјавио је Миловановић након сједнице.

На његов приједлог, делегати су усвојили закључак да носилац градње свих споменика погинулим борцима на подручју општине Фоча буде Борачка органиација.

„Нисмо ми ти који ћемо одређивати гдје ће се и колико ће се споменика градити, да ли ће нас министарство подржати или неће, али ако мјесне организације или мјесне заједнице желе да подигну споменик, ми их морамо подржати и помоћи им, јер то нам је и обавеза“, истакао је Миловановић.

Предсједник Предсједништва Срђан Станковић признаје да је било повишених тонова на састанку са представницима мјесне заједнице Заваит око градње споменика, али сматра да није било разлога за оставку предсједника Миловановића.

Он је поручио да ће се споменик на Заваиту градити, али да се процедуре морају поштовати.

„Наравно да не бјежимо да будемо носиоци градње споменика на Заваиту, али мора се знати ред у подношењу захтјева. Ништа не идемо мимо реда, они су се сада одједном сјетили да хоће споменик, а Миљевина то тражи већ двије године и наш је званичан став, и по статуту, да се не могу градити два споменика истовремено, тај став не мијењамо. Дакле, градићемо на Заваиту када се уради на Миљевини“, рекао је Станковић.

На годишњој сједници Скупштине БО Фоча усвојени су извјештаји о раду и финансијама у 2019. и програм рада и финаснијски план за наредну годину.

Ванредна сједница на којој ће бити изабран нови предсједник Скупштине, који је уједно и предсједник организације заказана је за 7. фебруар.

Последњи текстови

Сутјеска гостује Рудару – директно на РТРС ПЛУС

Фудбалери Сутјеске гостују сутра у Приједору екипи Рудара у оквиру 2. кола Прве лиге Републике Српске. Оба тима у...

Сунчано и спарно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и спарно вријеме, послије подне мјестимично са кишом и дневном температуром од...

Млади из Фоче, Устиколине и Горажда указали на еколошке проблеме

За очување ријеке Дрине потребно је што прије уклонити дивље депоније са обала и радити на повећању нивоа еколошке свијести грађана, поручили су учесници...

ТК “Фоча” организовао турнир за најмлађе чланове

На тениским теренима на фочанском Ушћу одржан је ревијални тениски турнир чланова Тениског клуба „Фоча“ узраста до 10 година, а најуспјешнији је...

Почиње Великогоспојински пост

За православне вјернике сутра почиње Великогоспојински пост којим се припремају за празник Успенија Пресвете Богородице - Велике Госпојине, који се слави 28....