Насловна Култура Novljanka Marina Mikić i Makedonac Petar Kolevski na koncertu klasične muzike u...

Novljanka Marina Mikić i Makedonac Petar Kolevski na koncertu klasične muzike u Foči

-2 C
Foča

U Galeriji Muzeja Stara Hercegovina u Foči, u petak 7. decembra, sa početkom u 20,00 sati, održaće se koncert klasične muzike na kome će nastupiti Marina Mikić klavir i Petar Kolevski klarinet.

Marina Mikić je završila osnovnu i srednju muzičku školu u Herceg Novom, a studije klavira završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zaposlena je na Katedri za gudačke instrumente na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Angažovana je i kao klavirski saradnik u Operi Srpskog narodnog Pozorišta u Novom Sadu.

Petar Kolevski  je  entuzijastičan  i energičan klarinetista. Rođen u Skoplju. Započeo je svoju profesionalnu karijeru pre završetka studija, učestvujući u revijskom  orkestru  Makedonske  Radio Televizije, svirajući klarinet  i saksofon.

Iako uživa u džezu, što je njegova strast koja prati njegovu  posvećenost klasičnoj muzici, nakon diplomiranja 1996 godine, profesionalno se posvećuje klasičnom  klarinetu predavajući u srednjoj muzičkoj školi Ilija Nikolovski Luj u Skoplju. Njegov glavni rad je fokusiran na razvoju mladih talenata, što je dovelo do toga da postane jedan od vodećih pedagoga klarineta u Makedoniji. U 2011 godini, Snimio je CD – “Fantazije klarineta”, koje sadrži  transkripte poznatih kompozitora, kao što su Verdi, Paganini i Geršvin.

Svi posjetioci imaće priliku da uživaju u kompozicijama Piacola, Verdija, Vulkanova i drugih. Koncert organizuju Centar za kulturu i informisanje i Muzej Stare Hercegovine, a ulaz je besplatan.

Последњи текстови

Предузетници у Улици Мома Кочовића незадовољни режимом саобраћаја

Купци би куповали у Улици Мома Кочовића, коју у посљедње вријеме избјегавају, јер уз уредно плаћену робу, незаобилазно је и да плате казну због...

Одбојаши Маглића нису успјели да изборе плеј-оф, пораз кошаркаша у Зворнику

Одбојкаши Маглића нису успјели да изборе пласман у доигравање за првака БиХ, пошто су у посљедњем, 18. колу Премијер лиге БиХ, пред подјелу лиге...

НП „Сутјеска“ велико градилиште- обнављају се девастирани павиљони

Национални парк „Сутјеска“ ових дана је велико градилиште- у току је обнова више туристичких објеката, који су дуги низ година били девастирани и неупотребљиви.

Фочански спелеоспасиоци на вјежби у Дубровнику

На позив Хртватске горске службе станице Дубровник, припадници Спелеоспасилачке службе Републике Српске, станица Фоча учествовали су у суботу на вјежби "Зидине 2020"...

Лазарево: Водопропусна решетка оштетила возило

У Улици цара Лазара у Фочи јутрос је оштећен аутомобил којем је, наиласком на водопропусну решетку, пукла гума и искривиле се фелна...