Naslovna Društvo Novogodišnji doček uz muziku, vatromet i kuvano vino

Novogodišnji doček uz muziku, vatromet i kuvano vino

1 C
Foča

Iako je temperatura za novogodišnju noć bila desetak stepeni ispod nule, to nije spriječilo više stotina Fočaka da novu 2015. godinu dočekaju na gradskom trgu.
Uz odbrojavanje posljednjih sekundi stare godine, nebo nad Fočom obasjao je vatromet koji je propratilo na stotine okupljenih na trgu, ali i brojni Fočaci koji su najluđu noć slavili u kafićima i restoranima, u porodičnom okruženju, ali i na radnim mjestima. Pročitana je i novogodišnja čestitka načelnika opštine Radisava Mašića.
Najavljeni nastup trubačkog orkestra „Gromović“ iz Ivanjice je izostao, jer su muzičari kasnili zbog problema u putu i na prelasku granice. U Foču su stigli oko jedan čas iza ponoći, kada se većina građana već razišla, pa se zvuk trube nije čuo u novogodišnjoj noći.


Ipak, atmosferu su dovoljno zagrijali muzika sa razglasa, kuvano vino, rakija i čaj. Fočaci su plesali, pjevali, sa optimizmom zatvorili staru, a sa osmjehom i pozitivnim raspoloženjem ušli su u Novu 2015. godinu.
Većina ističe da očekuje da bude bolja od prethodne, i traže ono najosnovnije: zdravlje i posao.
Na gradskom trgu u Foči bilo je i turista koji su odlučili da najluđu noć dočekaju baš u našoj opštini. Među njima i bračni par Velinka i Saša Arsić iz opštine Gnjilane sa Kosova. Velinka, koja je rođena u Foči, kaže da je dovela muža da upozna ovaj kraj i provede u njemu praznike. Njen muž Saša kaže da se nije pokajao što je u Foči za praznike, a oboje kažu da od novog ljeta očekuju dobro zdravlje i mir.


Zajedno sa svojima sugrađanima na gradskom trgu staro ljeto ispratila je i zamjenik načelnika opštine Radenka Srndović. Simbolično kaže da je doček najbolji kada je svoj na svome i sa svojim najbližim.
-Zadovoljstvo je biti sa svojim sugrađanima na trgu, što je i najbolje, svi se osjećamo prijatno, vesela je atmosfera. U narednoj godini očekujem stabilizaciju, da svaki čovjek živi bolje, zdravlje svima nama, a ostalo će manje više doći, onako kako budemo u mogućnosti da sami kreiramo svoj i društveni život-rekla je Srndovićeva.
I načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Foča Igor Ćurčić proveo je novogodišnju noć na trgu sa sugrađanima. Poželio je da Fočacima nova 2015-ta bude bolja od prethodne u svim segmentima života.
Sa Fočacima na gradskom trgu u društvu supruge i prijatelja družio se i direktor Univerzitetske bolnice Foča Veljko Marić.
-Ovako i treba, kada volite svoj grad i svoj narod, treba stalno biti sa njima. Od naredne godine očekujem dosta zdravlja, sreće i bolji život svih nas u RS-istakao je Marić.
Fočake su u skoro polarnoj novogodišnjoj noći grijali kuvano vino, rakija i čaj. Za tople napitke pobrinuli su se se članovi Planinarskog društva „Zelengora“. Doček na otvorenom organizovala je opština Foča. Osim na trgu veselo je bilo i u fočanskim kafićima i restoranima, gdje se slavilo do zore. Većina stanovnika, ipak, odlučila je da Novu 2015. dočeka u kućnom ambijentu.

Poslednji tekstovi

Učesnici izbora u Foči ocjenjuju rezultate

U budućem sazivu fočanskog parlamenta odbornike će, na osnovu preliminarnih i još nepotpunih rezultata lokalnih izbora, imati devet stranaka.

UB Foča: Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je kontakt brojeve telefona zdravstvenih ustanova posredstvom kojih građani mogu dobiti informacije u vezi...

PU Foča: Obilježen Aranđelovdan

Policijska uprava Foča, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obilježila je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranđelovdan. U Hramu...

Radović:Budućnost djece jedina investicija društva koja se isplati

Kompletna društvena zajednica, pojedinci i institucije koje se bave djecom dužne su raditi i donositi odluke koje su najbolje za dijete i...

U Srpskoj trodnevna žalost

Vlada Republike Srpske donijela je Zaključak kojim proglašava trodnevnu žalost u Srpskoj 20, 21. i 22. novembra zbog upokojenja Njegove svetosti patrijarha...