Насловна Друштво Novogodišnji prijem načelnika za sportske klubove, nevladin sektor i privrednike

Novogodišnji prijem načelnika za sportske klubove, nevladin sektor i privrednike

14 C
Foča

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić organizovao je danas novogodišnji i božićni prijem za predstavnike sportskih klubova, nevladinog sektora i privrednike. Na prijemu je istaknuto da će opština Foča i u budućnosti pomagati i podržavati rad svih udruženja, sportskih klubova i privrednih proizvođača čiji je cilj direktno vezan za razvoj fočanske opštine.
Načelnik Mašić rekao je da je opština Foča, sve budžetom planirane obaveze, na vrijeme izmirila prema sportskim klubovima, i uspjela da ih podstakne da vlastitim angažovanjem doprinose povećanju svojih prihoda. Opština će nastaviti da i dalje stimuliše i pruža punu podršku nevladinom sektoru, kao i privrednicima, istakao je Mašić.
-Naš cilj je da sport finansiramo i u narednoj godini, kao što smo i tokom ove, i da sportisti postižu rezultate, kao i tokom 2014-te. Zadovoljni smo rangom naših sportista i to bimo željeli da zadržimo i u narednoj godni. Naš prncip je bio i ostao da stimulišemo nevladin sektor i podržimo njihove projekte. Želja nam je i da naše privrednike podržimo koliko možemo i svaku njihovu inicijativu-rekao je Mašić.
U fočanskim nevladinim organizacijama ističu da su zadovoljni saradnjom opštine i očekuju da će je nastaviti na obostrano zadovoljstvo, a posebno na zadovoljstvo građana, što je, kako su naglasili, i cilj njihovog djelovanja. Član Spasilačkog kluba “Vulf” Boban Janković i sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Snežana Kovač kažu:
-Ova godina je za naš klub bila turbulentna, dobili smo uvjerenja da ćemo imati bolju saradnju sa opštinom, da se neke greške neće ponavljati, i nadamo se da ćemo u 2015-oj imati nešto manje intervencija kako bismo više vremena imali da više vježbamo i družimo se sa ostalim kolegama-rekao je Janković.

Prijem
-Mi smo prezadovoljni saradnjom sa izvršnom vlašću, imali smo brojne zajedničke aktivnosti što je rezultiralo zadovoljstvom naših korisnika, a to nam je i bio obostrani cilj-rekla je Kovačeva.
Fočanski privredni preduzetnici, zadovoljni saradnjom sa izvršnom vlašću, ističu da im je neophodna mnogo veća podrška kada su u pitanju podsticaji za proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika. Direktor preduzeća „Autokomerc“ Vlado Đajić kaže da opština treba da bude vodilja privrednicima.
-Da nam daje smjernice oko zapošljavanja i podsticaja i drugih djelatnosti koji su u njenoj nadležnosti, a mi kroz poreze i doprnose prema opštini da ispoštujemo pravila igre do kraja-smatra Đajić.
Privredni preduzetnik Milivoje Vilotić ističe da bi saradnja sa drvoprerađivačima trebala biti uspješnija.
-Ne mogu da kažem da nije uspješna, ovo je mali prostor trebali bimo više na lokalnom nivou da sarađujemo na zadovoljstvo i nas i građana, a ta saradnja da bude svrsishodnija i bolja-rekao je Vilotić.
I izvršna vlast i predstavnici nevladinog sektora, sportske i privredne djelatnosti ocijenili su ovu godinu teškom, ali ipak uspješnom, što im je, kako kažu, motiv da u narednoj godini zajedno naprave bolje rezultate.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.