Naslovna Društvo Novogodišnji prijem načelnika za sportske klubove, nevladin sektor i privrednike

Novogodišnji prijem načelnika za sportske klubove, nevladin sektor i privrednike

1 C
Foča

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić organizovao je danas novogodišnji i božićni prijem za predstavnike sportskih klubova, nevladinog sektora i privrednike. Na prijemu je istaknuto da će opština Foča i u budućnosti pomagati i podržavati rad svih udruženja, sportskih klubova i privrednih proizvođača čiji je cilj direktno vezan za razvoj fočanske opštine.
Načelnik Mašić rekao je da je opština Foča, sve budžetom planirane obaveze, na vrijeme izmirila prema sportskim klubovima, i uspjela da ih podstakne da vlastitim angažovanjem doprinose povećanju svojih prihoda. Opština će nastaviti da i dalje stimuliše i pruža punu podršku nevladinom sektoru, kao i privrednicima, istakao je Mašić.
-Naš cilj je da sport finansiramo i u narednoj godini, kao što smo i tokom ove, i da sportisti postižu rezultate, kao i tokom 2014-te. Zadovoljni smo rangom naših sportista i to bimo željeli da zadržimo i u narednoj godni. Naš prncip je bio i ostao da stimulišemo nevladin sektor i podržimo njihove projekte. Želja nam je i da naše privrednike podržimo koliko možemo i svaku njihovu inicijativu-rekao je Mašić.
U fočanskim nevladinim organizacijama ističu da su zadovoljni saradnjom opštine i očekuju da će je nastaviti na obostrano zadovoljstvo, a posebno na zadovoljstvo građana, što je, kako su naglasili, i cilj njihovog djelovanja. Član Spasilačkog kluba “Vulf” Boban Janković i sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Snežana Kovač kažu:
-Ova godina je za naš klub bila turbulentna, dobili smo uvjerenja da ćemo imati bolju saradnju sa opštinom, da se neke greške neće ponavljati, i nadamo se da ćemo u 2015-oj imati nešto manje intervencija kako bismo više vremena imali da više vježbamo i družimo se sa ostalim kolegama-rekao je Janković.

Prijem
-Mi smo prezadovoljni saradnjom sa izvršnom vlašću, imali smo brojne zajedničke aktivnosti što je rezultiralo zadovoljstvom naših korisnika, a to nam je i bio obostrani cilj-rekla je Kovačeva.
Fočanski privredni preduzetnici, zadovoljni saradnjom sa izvršnom vlašću, ističu da im je neophodna mnogo veća podrška kada su u pitanju podsticaji za proširenje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika. Direktor preduzeća „Autokomerc“ Vlado Đajić kaže da opština treba da bude vodilja privrednicima.
-Da nam daje smjernice oko zapošljavanja i podsticaja i drugih djelatnosti koji su u njenoj nadležnosti, a mi kroz poreze i doprnose prema opštini da ispoštujemo pravila igre do kraja-smatra Đajić.
Privredni preduzetnik Milivoje Vilotić ističe da bi saradnja sa drvoprerađivačima trebala biti uspješnija.
-Ne mogu da kažem da nije uspješna, ovo je mali prostor trebali bimo više na lokalnom nivou da sarađujemo na zadovoljstvo i nas i građana, a ta saradnja da bude svrsishodnija i bolja-rekao je Vilotić.
I izvršna vlast i predstavnici nevladinog sektora, sportske i privredne djelatnosti ocijenili su ovu godinu teškom, ali ipak uspješnom, što im je, kako kažu, motiv da u narednoj godini zajedno naprave bolje rezultate.

Poslednji tekstovi

Učesnici izbora u Foči ocjenjuju rezultate

U budućem sazivu fočanskog parlamenta odbornike će, na osnovu preliminarnih i još nepotpunih rezultata lokalnih izbora, imati devet stranaka.

UB Foča: Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je kontakt brojeve telefona zdravstvenih ustanova posredstvom kojih građani mogu dobiti informacije u vezi...

PU Foča: Obilježen Aranđelovdan

Policijska uprava Foča, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obilježila je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranđelovdan. U Hramu...

Radović:Budućnost djece jedina investicija društva koja se isplati

Kompletna društvena zajednica, pojedinci i institucije koje se bave djecom dužne su raditi i donositi odluke koje su najbolje za dijete i...

U Srpskoj trodnevna žalost

Vlada Republike Srpske donijela je Zaključak kojim proglašava trodnevnu žalost u Srpskoj 20, 21. i 22. novembra zbog upokojenja Njegove svetosti patrijarha...