Насловна Култура Објављен конкурс за кратку причу на тему „Породица-основ опстанка цркве и друштва“

Објављен конкурс за кратку причу на тему „Породица-основ опстанка цркве и друштва“

15 C
Foča

Редакција часописа за духовну и културну просвјету, Српског соколског друштва „Соко“ из Добруна расписала је конкурс за кратку причу на тему „Породица-основ опстанка цркве и друштва“.

Најбољи аутор кратке приче биће награђен са 200 марака, другопласирани ће добити 100 марака, док је награда од 50 марака предвиђена за треће мјесто.

На конкурс се примају необјављене кратке приче, чији су  аутори из свих српских крајева. Кратке приче се достављају у три примјерка потписана шифром, с тим да посебна коверта садржи рјешење шифре и податке о аутору. Један аутор може послати највише двије кратке приче, максималне дужине до 150 редова, наведено је у конкурсу.

Радови се шаљу поштом на адресу Српског соколског друштва „Соко“, 73247 Добрунска Ријека, манастир Светог Николаја,  са назнаком за конкурс за кратку причу часописа „Соко.

Рок за достављање радова је до 25. априла.

Последњи текстови

Три нова случаја заразе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској регистрована су три нова случаја вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Полицијска управа Фоча обиљежила Дан полиције

Прислуживањем свијећа, одавањем помена испред спомен-обиљежја страдалим припадницима полиције Полицијска управа Фоча обиљежила је Дан полиције – 4. април.  

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица,...

У Српској 25 нових случајева, укупно 299 заражених

Вирусом корона заражено је још 25 особа у Српској, саопштио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

За викенд забрана кретања ван мјеста пребивалишта

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о забрани кретања грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта од суботе у 12.00 до недјеље у 18.00...