Naslovna Kultura Objavljen konkurs za kratku priču na temu „Porodica-osnov opstanka crkve i društva“

Objavljen konkurs za kratku priču na temu „Porodica-osnov opstanka crkve i društva“

23.5 C
Foča

Redakcija časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu, Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna raspisala je konkurs za kratku priču na temu „Porodica-osnov opstanka crkve i društva“.

Najbolji autor kratke priče biće nagrađen sa 200 maraka, drugoplasirani će dobiti 100 maraka, dok je nagrada od 50 maraka predviđena za treće mjesto.

Na konkurs se primaju neobjavljene kratke priče, čiji su  autori iz svih srpskih krajeva. Kratke priče se dostavljaju u tri primjerka potpisana šifrom, s tim da posebna koverta sadrži rješenje šifre i podatke o autoru. Jedan autor može poslati najviše dvije kratke priče, maksimalne dužine do 150 redova, navedeno je u konkursu.

Radovi se šalju poštom na adresu Srpskog sokolskog društva „Soko“, 73247 Dobrunska Rijeka, manastir Svetog Nikolaja,  sa naznakom za konkurs za kratku priču časopisa „Soko.

Rok za dostavljanje radova je do 25. aprila.

Poslednji tekstovi

NP “Sutjeska”: Odgođeno otvaranje Centra za naučno istraživanje i ekologiju

Nacionalni park „Sutjeska“ odložio je, zbog pogoršane epidemiološke situacije, za sutra najavljeno otvaranje Centra za naučno istraživanje i ekologiju na Tjentištu.

PU Foča specijalnim radarima “lovi” nesavjesne vozače

Policijska uprava  Foča tokom jula sprovodi regionalnu  akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila uz korištenje "tru kam" radara...

Tenis: Fundup i Mezbur pobjednici sarajevske lige

Članovi Teniskog kluba "Foča" Srđan Fundup i Amel Mezbur pobjednici su Masters Lige Sarajevo 2019/2020 u prvoj, odnosno drugoj kvalitetnoj grupi.

Demos u Hercegovini cilja jednog načelnika i ulazak u lokalne skupštine

Na jugoistoku Srpske, od Trebinja do Višegrada, tačnije u izbornoj jedinici devet, u 11 opština na koje izlazi na lokalne izbore Demos...

Čajniče: Bojan Tanasković kandidat Demosa za načelnika opštine

U Čajniču je danas osnovan Opštinski odbor Demosa za čijeg predsjednika je izabran Bojan Tanasković, koji će ujedno biti i kadnidat za...