Насловна Спорт Обустављена спортска такмичења

Обустављена спортска такмичења

17.8 C
Foča

Кошаркашки и Фудбалски савез Републике Српске, као и Одбојкашки савез БиХ обуставили су сва такичења у њиховој надлежности, тако да су фочански кошаркаши, фудбалери и одбојкаши овог викенда на принудном одмору.

Кошаркаши Сутјеске требало је да играју у Бијељини против домаћег Радника, али се меч овог викенда неће играти.

Не само тај, већ сви мечеви 20. кола Прве лиге Српске су одложени, а због ванредног стања у вези са појавом вируса корона.

Из Кошаркашког савеза Српске је саопштено да, поштујући одлуке и препоруке надлежних органа и институција, Извршни одбор Савеза је донио одлуку да привремено престају сва кошаркашка такмичења у свим категоријама у њиховој надлежности.

Прекинута су и фудбалска  такмичења под окриљем Фудбалског савеза Републике Српске.

„Слиједећи препоруке здравствених институција, као и надлежних министарстава у Републици Српској и БиХ, а у циљу превенције ширења вируса корона и заштите здравља актера фудбалских манифестација, Комитет за хитна питања Фудбалског савеза Републике Српске, је на телефонској сједници одржаној 12. марта донио одлуку да се одгоди одигравање наредног кола свих фудбалских утакмица у организацији Фудбалског савеза Републике Српске”, саопштено је из Куће фудбала.

Фудбалери Сутјеске требало је да гостују у недјељу у Брчком екипи Илићка 01.

Исту одлуку донио је и Одбојкашки савез БиХ

У саопштењу је наведено да је, након сагледавања цјелокупне ситуације и нових одлука надлежних органа поводом ширења вируса корона у Босни и Херцеговини, одлучено да се одгоде такмичења у Премијер лиги БиХ, као и финалне утакмице Купа БиХ.

Накнадно ће се одлучити о наставку такмичења, о чему ће благовремено бити обавијештени учесници у такмичењу и јавност, додаје се у саопштењу.

Овог викенда на програму је било финале Купа БиХ, а Премијер лига је требало да се настави идућег викенда. Фочански Маглић је у наредном колу требало да гостује у Ражљеву екипи Темпо.

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...