Naslovna Sport Obustavljena sportska takmičenja

Obustavljena sportska takmičenja

15 C
Foča

Košarkaški i Fudbalski savez Republike Srpske, kao i Odbojkaški savez BiH obustavili su sva takičenja u njihovoj nadležnosti, tako da su fočanski košarkaši, fudbaleri i odbojkaši ovog vikenda na prinudnom odmoru.

Košarkaši Sutjeske trebalo je da igraju u Bijeljini protiv domaćeg Radnika, ali se meč ovog vikenda neće igrati.

Ne samo taj, već svi mečevi 20. kola Prve lige Srpske su odloženi, a zbog vanrednog stanja u vezi sa pojavom virusa korona.

Iz Košarkaškog saveza Srpske je saopšteno da, poštujući odluke i preporuke nadležnih organa i institucija, Izvršni odbor Saveza je donio odluku da privremeno prestaju sva košarkaška takmičenja u svim kategorijama u njihovoj nadležnosti.

Prekinuta su i fudbalska  takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske.

„Slijedeći preporuke zdravstvenih institucija, kao i nadležnih ministarstava u Republici Srpskoj i BiH, a u cilju prevencije širenja virusa korona i zaštite zdravlja aktera fudbalskih manifestacija, Komitet za hitna pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske, je na telefonskoj sjednici održanoj 12. marta donio odluku da se odgodi odigravanje narednog kola svih fudbalskih utakmica u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske”, saopšteno je iz Kuće fudbala.

Fudbaleri Sutjeske trebalo je da gostuju u nedjelju u Brčkom ekipi Ilićka 01.

Istu odluku donio je i Odbojkaški savez BiH

U saopštenju je navedeno da je, nakon sagledavanja cjelokupne situacije i novih odluka nadležnih organa povodom širenja virusa korona u Bosni i Hercegovini, odlučeno da se odgode takmičenja u Premijer ligi BiH, kao i finalne utakmice Kupa BiH.

Naknadno će se odlučiti o nastavku takmičenja, o čemu će blagovremeno biti obaviješteni učesnici u takmičenju i javnost, dodaje se u saopštenju.

Ovog vikenda na programu je bilo finale Kupa BiH, a Premijer liga je trebalo da se nastavi idućeg vikenda. Fočanski Maglić je u narednom kolu trebalo da gostuje u Ražljevu ekipi Tempo.

Poslednji tekstovi

Tri nova slučaja zaraze u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj registrovana su tri nova slučaja virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Policijska uprava Foča obilježila Dan policije

Prisluživanjem svijeća, odavanjem pomena ispred spomen-obilježja stradalim pripadnicima policije Policijska uprava Foča obilježila je Dan policije – 4. april.  

Epidemiološka situacija u Foči pod kontrolom

Epidemiološka situacija na području Foče je zadovoljavajuća i pod kontrolom. Nema oboljelih od virusa korona, u kućnoj izolaciji nalaze se 53 lica,...

U Srpskoj 25 novih slučajeva, ukupno 299 zaraženih

Virusom korona zaraženo je još 25 osoba u Srpskoj, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Za vikend zabrana kretanja van mjesta prebivališta

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o zabrani kretanja građanima izvan njihovog mjesta prebivališta od subote u 12.00 do nedjelje u 18.00...