Насловна Друштво Od ponedeljka počinje upis u prvi razred srednjih škola

Od ponedeljka počinje upis u prvi razred srednjih škola

14 C
Foča

U ponedeljak ,13.juna počinje prvi upisni rok za upis učenika u prvi razred srednjih škola u 2016/2017. godini. U prve razrede u SŠC u Foči moći će se upisati ukupno 151 učenik.

U gimnaziju opšteg smjera u dva odjeljenja biće upisano 50 učenika, dok će društveno jezički smjer upisti 25 učenika.

Za medicinskog i bankarskog tehničara u ovoj školskoj godini obrazovaće se po 26 učenika, a u jednom kombinovanom odjeljenju trećeg stepena upisano će biti po 12 učenika koji će se obrazovati za zvanja automehaničara i obrađivača metala rezanjem.

Mjerila i način izbora kandidata vršiće se na osnovu opšteg uspjeha u osnovnoj školi, posebnog uspjeha iz pet predmeta značajnih za zanimanja u određenoj struci, odnosno smjeru gimnazije.

Upis učenika obavlja se u dva upisna roka , u junskom roku od 13. do 24 juna i u julskom od 4. do 15. jula.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje škole počinje u ponedeljak 13.juna a završava se u utorak, 14. juna za učenike koji imaju 60 i više bodova. Rezultati upisa objavljuju se u četvrtak 16. juna do 10 časova na oglasnoj tabli škole.

Za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata u četvorogodišnje i trogodišnje škole počinje u ponedeljak 20.  a završava se u srijedu 22. juna. Rezultati upisa se objavljuju u petak, 24. juna do 10 časova.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje i srednje trogodišnje škole u julskom upisnom roku počinje u ponedeljak 4. a završava se u srijedu 6. jula. Rezultati upisa objavljuju se u u petak 8. jula.

Prilikom upisa potrebno je priložiti sljedeće dokumente: prijavu  za upis koja se popunjava u školi, originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, diplomu „ Vuk Stefanović Karadžić“ kao i ostale diplome osvojene na republičkom ili višem nivou takmičenja i adresiran koverat sa imenom i adresom kandidata koji se prijavljuje.

Za kandidate koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željena zanimanja organizovaće se socijalni rok od 11. do 14.jula, koji će omogućiti da se usmjere u škole, odnosno zanimanja i struke gdje ima slobodnih mjesta.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.