Насловна Друштво Od ponedeljka počinje upis u prvi razred srednjih škola

Od ponedeljka počinje upis u prvi razred srednjih škola

2 C
Foča

U ponedeljak ,13.juna počinje prvi upisni rok za upis učenika u prvi razred srednjih škola u 2016/2017. godini. U prve razrede u SŠC u Foči moći će se upisati ukupno 151 učenik.

U gimnaziju opšteg smjera u dva odjeljenja biće upisano 50 učenika, dok će društveno jezički smjer upisti 25 učenika.

Za medicinskog i bankarskog tehničara u ovoj školskoj godini obrazovaće se po 26 učenika, a u jednom kombinovanom odjeljenju trećeg stepena upisano će biti po 12 učenika koji će se obrazovati za zvanja automehaničara i obrađivača metala rezanjem.

Mjerila i način izbora kandidata vršiće se na osnovu opšteg uspjeha u osnovnoj školi, posebnog uspjeha iz pet predmeta značajnih za zanimanja u određenoj struci, odnosno smjeru gimnazije.

Upis učenika obavlja se u dva upisna roka , u junskom roku od 13. do 24 juna i u julskom od 4. do 15. jula.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje škole počinje u ponedeljak 13.juna a završava se u utorak, 14. juna za učenike koji imaju 60 i više bodova. Rezultati upisa objavljuju se u četvrtak 16. juna do 10 časova na oglasnoj tabli škole.

Za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata u četvorogodišnje i trogodišnje škole počinje u ponedeljak 20.  a završava se u srijedu 22. juna. Rezultati upisa se objavljuju u petak, 24. juna do 10 časova.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje i srednje trogodišnje škole u julskom upisnom roku počinje u ponedeljak 4. a završava se u srijedu 6. jula. Rezultati upisa objavljuju se u u petak 8. jula.

Prilikom upisa potrebno je priložiti sljedeće dokumente: prijavu  za upis koja se popunjava u školi, originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, diplomu „ Vuk Stefanović Karadžić“ kao i ostale diplome osvojene na republičkom ili višem nivou takmičenja i adresiran koverat sa imenom i adresom kandidata koji se prijavljuje.

Za kandidate koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željena zanimanja organizovaće se socijalni rok od 11. do 14.jula, koji će omogućiti da se usmjere u škole, odnosno zanimanja i struke gdje ima slobodnih mjesta.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...