Naslovna Društvo Od ponedeljka počinje upis u prvi razred srednjih škola

Od ponedeljka počinje upis u prvi razred srednjih škola

3 C
Foča

U ponedeljak ,13.juna počinje prvi upisni rok za upis učenika u prvi razred srednjih škola u 2016/2017. godini. U prve razrede u SŠC u Foči moći će se upisati ukupno 151 učenik.

U gimnaziju opšteg smjera u dva odjeljenja biće upisano 50 učenika, dok će društveno jezički smjer upisti 25 učenika.

Za medicinskog i bankarskog tehničara u ovoj školskoj godini obrazovaće se po 26 učenika, a u jednom kombinovanom odjeljenju trećeg stepena upisano će biti po 12 učenika koji će se obrazovati za zvanja automehaničara i obrađivača metala rezanjem.

Mjerila i način izbora kandidata vršiće se na osnovu opšteg uspjeha u osnovnoj školi, posebnog uspjeha iz pet predmeta značajnih za zanimanja u određenoj struci, odnosno smjeru gimnazije.

Upis učenika obavlja se u dva upisna roka , u junskom roku od 13. do 24 juna i u julskom od 4. do 15. jula.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje škole počinje u ponedeljak 13.juna a završava se u utorak, 14. juna za učenike koji imaju 60 i više bodova. Rezultati upisa objavljuju se u četvrtak 16. juna do 10 časova na oglasnoj tabli škole.

Za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata u četvorogodišnje i trogodišnje škole počinje u ponedeljak 20.  a završava se u srijedu 22. juna. Rezultati upisa se objavljuju u petak, 24. juna do 10 časova.

Prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje i srednje trogodišnje škole u julskom upisnom roku počinje u ponedeljak 4. a završava se u srijedu 6. jula. Rezultati upisa objavljuju se u u petak 8. jula.

Prilikom upisa potrebno je priložiti sljedeće dokumente: prijavu  za upis koja se popunjava u školi, originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, diplomu „ Vuk Stefanović Karadžić“ kao i ostale diplome osvojene na republičkom ili višem nivou takmičenja i adresiran koverat sa imenom i adresom kandidata koji se prijavljuje.

Za kandidate koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željena zanimanja organizovaće se socijalni rok od 11. do 14.jula, koji će omogućiti da se usmjere u škole, odnosno zanimanja i struke gdje ima slobodnih mjesta.

Poslednji tekstovi

Učesnici izbora u Foči ocjenjuju rezultate

U budućem sazivu fočanskog parlamenta odbornike će, na osnovu preliminarnih i još nepotpunih rezultata lokalnih izbora, imati devet stranaka.

UB Foča: Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je kontakt brojeve telefona zdravstvenih ustanova posredstvom kojih građani mogu dobiti informacije u vezi...

PU Foča: Obilježen Aranđelovdan

Policijska uprava Foča, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obilježila je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranđelovdan. U Hramu...

Radović:Budućnost djece jedina investicija društva koja se isplati

Kompletna društvena zajednica, pojedinci i institucije koje se bave djecom dužne su raditi i donositi odluke koje su najbolje za dijete i...

U Srpskoj trodnevna žalost

Vlada Republike Srpske donijela je Zaključak kojim proglašava trodnevnu žalost u Srpskoj 20, 21. i 22. novembra zbog upokojenja Njegove svetosti patrijarha...