Naslovna Društvo Od sutra pojačane kontrole brzine vozila i vožnje pod uticajem alkohola

Od sutra pojačane kontrole brzine vozila i vožnje pod uticajem alkohola

3.5 C
Foča

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovaće od  7. do 10. novembra, na području Republike Srpske pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekoračenja brzine i vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. 

Iz MUP-a Srpske su apelovali da se učesnici u saobraćaju pridržavaju zakonskih propisa, brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Prema podacima MUP-a za devet mjeseci 2019. godine evidentirano je ukupno 7.445 saobraćajnih nezgoda, od čega su 82 saobraćajne nezgode sa poginulim licima, 336 saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima, a 1.228 saobraćajnih nezgoda sa lakše povrijeđenim licima.

-Analizirajući uzroke saobraćajnih nezgoda, evidentno je da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila nepropisna i neprilagođena brzina i to u 19 odsto ili 1.414 saobraćajnih nezgoda, dok su u 3,5 odsto slučajeva ili 263 saobraćajne nezgode učestvovali vozači koji su imali preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se dodaje da su Policijski službenici MUP-a Srpske u ovoj godini, zbog prekoračenja brzine, sankcionisali više od 68 hiljada vozača, dok je zbog upravljanja pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 14.612 vozača.

Poslednje vijesti

Sunčano uz umjerenu oblačnost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i dnevnu temperaturu od 10 do...

PU Foča: Spremni za nove profesionalne izazove

Bezbjednost građana, očuvanje reda i mira i borba protiv kriminala stalni su zadaci Policijske uprave Foča, istaknuto je na obilježavanju krsne slave...

PU Foča: Dvadeset sedam pripadnika darivalo krv

Kako bi se povećale zalihe dragocjene tečnosti i spasili životi sugrađana policijski službenici Policijske uprave Foča darivali su krv u Službi transfuzijske  medicine. Time...

Danas oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno sa kišom i dnevnom temperaturom od osam do 13 stepeni Celzijusovih....

Fočak uhapšen zbog prevoza migranata

Fočanska saobraćajna policija lišila je slobode Fočaka čiji su inicijali A.V. /37/ za koga se sumnja da je prevozio ilegalne migrante.