Насловна Друштво Od sutra pojačane kontrole brzine vozila i vožnje pod uticajem alkohola

Od sutra pojačane kontrole brzine vozila i vožnje pod uticajem alkohola

9.8 C
Foča

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovaće od  7. do 10. novembra, na području Republike Srpske pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekoračenja brzine i vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. 

Iz MUP-a Srpske su apelovali da se učesnici u saobraćaju pridržavaju zakonskih propisa, brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Prema podacima MUP-a za devet mjeseci 2019. godine evidentirano je ukupno 7.445 saobraćajnih nezgoda, od čega su 82 saobraćajne nezgode sa poginulim licima, 336 saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima, a 1.228 saobraćajnih nezgoda sa lakše povrijeđenim licima.

-Analizirajući uzroke saobraćajnih nezgoda, evidentno je da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila nepropisna i neprilagođena brzina i to u 19 odsto ili 1.414 saobraćajnih nezgoda, dok su u 3,5 odsto slučajeva ili 263 saobraćajne nezgode učestvovali vozači koji su imali preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se dodaje da su Policijski službenici MUP-a Srpske u ovoj godini, zbog prekoračenja brzine, sankcionisali više od 68 hiljada vozača, dok je zbog upravljanja pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 14.612 vozača.

Последњи текстови

СШЦ Фоча: Расадничарима стипендија од 100 КМ мјесечно

Занимање расадничар након више година враћа се у Средњошколски центар Фоча и то као дефицитарно, па ће ученици који ове године упишу...

Прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на фочанским ријекама

Неформална група грађана Фоче „Сачувајмо ријеке Фоче“ организује прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на ријеци Бјелави и осталим ријекама на територији општине.

Мјештани: Не дамо Бјелаву и Малу Бјелаву

Почетком априла фочанско предузеће „Србињепутеви“ започело је припремне радове на изградњи мини хидроцентрала Бјелава и Мала Бјелава на истоименој ријеци што је...

ОО СДС Фоча: Изјаве Бегије Смајић вријеђају припаднике српског народа

У саопштењу достављеном медијима ОО СДС-а Фоча наводи се да је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске чија је тема била...

Осумњичен да је намјерно возилом ударио пјешака

Фочанска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали М.Н. из Фоче који је возилом задао тешке повреде суграђанину са иницијалима М.Н, саопштено...