Насловна Друштво Олакшице за привреднике – Плаћање пореских обавеза одгођено до 30. јуна

Олакшице за привреднике – Плаћање пореских обавеза одгођено до 30. јуна

15 C
Foča

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је на данашњој сједници Владе донесена одлука о привременом одгађању плаћања пореских обавеза до 30. јуна и то оних по основу пореза на добит за прошлу годину и свих накнада које проистичу из завршног рачуна привредника.

-Сви привредни субјекти који траже ову олакшицу морају поднијети Пореској управи писану изјаву и да добију од ње одобрење- рекао је Вишковић у обраћању јавности након данашње сједнице Владе.

Када је ријеч о пласманима и кредитима ИРБ-а Српске према привредним субјектима Српске и доспјелим ратама које ти субјекти имају за април, мај и јун, Вишковић је рекао да ће и то бити пролонгирано до 30. јуна.

-Овдје је ријеч о директним пласманима ИРБ-а до 2015. године, али и средствима која су ишла преко пословних банака- нагласио је Вишковић.

Он је рекао да ће половина накнада за лична примања чланова Владе за март бити уплаћена на рачун Фонда солидарности Српске.

Вишковић је рекао да се свим запосленим у јавном сектору, изузев здравства, препоручује да сами и на добровољној бази одлуче о томе да ли ће одређена средства од својих нето плата упутити према Фонду солидарности.

-Наша препорука је да то буде до пет одсто од нето плате за примања до 1.000 КМ, до 10 одсто за примања већа од 1.000 КМ. Препорука свим изабраним и постављеним лицима из Српске који обављају јавне функције, руководећим државним службеницима, те директорима јавних предузећа и слично да се одрекну дијела своје нето плате за март у износу до 20 одсто у корист Фонда солидарности за обнову Српске- рекао је Вишковић.

Последњи текстови

Три нова случаја заразе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској регистрована су три нова случаја вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Полицијска управа Фоча обиљежила Дан полиције

Прислуживањем свијећа, одавањем помена испред спомен-обиљежја страдалим припадницима полиције Полицијска управа Фоча обиљежила је Дан полиције – 4. април.  

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица,...

У Српској 25 нових случајева, укупно 299 заражених

Вирусом корона заражено је још 25 особа у Српској, саопштио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

За викенд забрана кретања ван мјеста пребивалишта

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о забрани кретања грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта од суботе у 12.00 до недјеље у 18.00...