Naslovna Društvo Olakšice za privrednike – Plaćanje poreskih obaveza odgođeno do 30. juna

Olakšice za privrednike – Plaćanje poreskih obaveza odgođeno do 30. juna

-4.6 C
Foča

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je na današnjoj sjednici Vlade donesena odluka o privremenom odgađanju plaćanja poreskih obaveza do 30. juna i to onih po osnovu poreza na dobit za prošlu godinu i svih naknada koje proističu iz završnog računa privrednika.

-Svi privredni subjekti koji traže ovu olakšicu moraju podnijeti Poreskoj upravi pisanu izjavu i da dobiju od nje odobrenje- rekao je Višković u obraćanju javnosti nakon današnje sjednice Vlade.

Kada je riječ o plasmanima i kreditima IRB-a Srpske prema privrednim subjektima Srpske i dospjelim ratama koje ti subjekti imaju za april, maj i jun, Višković je rekao da će i to biti prolongirano do 30. juna.

-Ovdje je riječ o direktnim plasmanima IRB-a do 2015. godine, ali i sredstvima koja su išla preko poslovnih banaka- naglasio je Višković.

On je rekao da će polovina naknada za lična primanja članova Vlade za mart biti uplaćena na račun Fonda solidarnosti Srpske.

Višković je rekao da se svim zaposlenim u javnom sektoru, izuzev zdravstva, preporučuje da sami i na dobrovoljnoj bazi odluče o tome da li će određena sredstva od svojih neto plata uputiti prema Fondu solidarnosti.

-Naša preporuka je da to bude do pet odsto od neto plate za primanja do 1.000 KM, do 10 odsto za primanja veća od 1.000 KM. Preporuka svim izabranim i postavljenim licima iz Srpske koji obavljaju javne funkcije, rukovodećim državnim službenicima, te direktorima javnih preduzeća i slično da se odreknu dijela svoje neto plate za mart u iznosu do 20 odsto u korist Fonda solidarnosti za obnovu Srpske- rekao je Višković.

Poslednji tekstovi

U Foči otkriveno krijumčarenje najmanje 30.000 kutija cigareta

Na području Foče četiri lica su učestvovala u krijumčarenju najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole,...

Policajci darovali krv

Policijski službenici Policijske uprave Foča povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, a u skladu sa potrebama Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske,...

Civilna zaštita: Preduzeće „Izvor“ nadležno za dezinfekciju stubišta stambenih zgrada

Opštinski štab Civilne zaštite pozvao je građane koji imaju nedoumice u vezi sa čišćenjem i dezinfekcijom zajedničkih prostorija u stambenim zgradama da...

U prethodna tri mjeseca Foča postala bogatija za 30 beba

U prethodna tri mjeseca u Foči rođeno je 30 beba. U januaru smo postali bogatiji za pet, u februaru 16 i u...

Podjela maski penzionerima isključivo utorkom i petkom od 7.00 do 10.00

Iz Civilne zaštite podsjećaju lica starija od 65 godina da po zaštitnu masku u njihove prostorije mogu doći isključivo utorkom i petkom...