Насловна Друштво OO "Ujedinjena Srpska" donirao školski pribor djeci iz socijalnih kategorija

OO “Ujedinjena Srpska” donirao školski pribor djeci iz socijalnih kategorija

9 C
Foča

Koliko novca treba da bi se dijete pripremilo za novu školsku godinu znaju roditelji koji imaju školarca. Pored knjiga, svesaka, školskog pribora što je  obavezno, neminovna je i kupovina obuće i odjeće, jer je prošlogodišnja uglavnom mala ili pohabana. Porodicama koje su materijalno ugrožene svaka pomoć u opremanju njihovog đaka je od velike koristi.

Imajući u vidu sve ovo, OO “Ujedinjena Srpska” Foča odlučio je da djeci, korisnicima Centra za socijalni rad donira paketiće sa školskim priborom i na taj način olakša njihovim roditeljima.

Školskom priboru, donaciji OO „Ujedinja Srpska“ Foča obradovaće se 83 učenika iz porodica – korisnika Centra za socijalni rad. Donaciju su rado prihvatili i njihovi roditelji. Jedna od njih je i Radmila Đajić.

„Imam dva sina. Hvala. Donacija mi znači puno iako mlađi ne ide u školu pa nisam imala puno troškova“, kaže Radmila đajić majka sina Ognjena, učenika drugog razreda koji  nije krio zadovoljstvo što je dobio potreban pribor.

Inicijativa za dodjelu školskog pribora potekla je od predsjednika OO „Ujedinjena Srpska“ Miroslava Matovića, a spisak je obezbijedio Centar za socijalni rad koji je jednim dijelom učestvovao u donaciji.  Kako bi se obuhvatila sva djeca iz porodica socijalne potrebe i ona koja primaju novčani dodatak, spisak je komletiran zahvaljujući i saradnji nastavnika i  direktora osnovnih škola, naglasila je Snežana Golijanin direktorica Centra za socijalni rad.

„ To nisu neka velika sredstva, ali u prvom momentu može im koristi. Već od jutra roditelji preuzimaju paketiće, a na osnovu spiska koji su nam dostavile škole djeci će biti uručeno tokom nastave. Ovom prilikom pozivam i druge ustanove, institucije i političke partije da na ovaj način pomognemo i drugim socijalnim kategorijama. Već smo ostvarili saradnju sa Poštom i  Elektrodistribucijom a riječ je o subvenciji struje“, rekla je Snežana Golijanin direktorica Centra za socijalni rad.

Predsjednik OO „Ujedinjena Srpska“,  Miroslav Matović kaže da se krenulo od od najmlađe populacije, a nastojalo se pomoći svakom djetetu kome bi ovo značilo.

„ Cilj nam je da pomognemo najmlađoj populaciji prije svega njihovim roditeljima koji su u nezavidnom socio-ekonomskom položaju. Radi se o donaciji školskog pribora a obuhvaćeno je 83 djece. Ovakve aktivnostima ćemo nastaviti i ubuduće da radimo a prema finansijskim mogućnostima. Inicijativa će krenuti i prema višim nivoima.  Želja nam je da radimo za građane Foče, a ne za svoje lične interese“, naglasio je Matović.

Slične akcije i saradnja Centra za socijalni rad i OO „Ujedinjena Srpska“ nastaviće se i ubuduće, dogovoreno je prilikom podjele donacije.

Последњи текстови

Кунарац: Трговине да не раде недјељом, поштовати скупштинске одлуке

Одборник у Скупштини општине Фоча Сребренко Кунарац сматра да трговине не би требало да наставе са радом недјељом од 6.00 до 12.00...

Радно вријеме недјељом од 6.00 до 12.00 часова

Радно вријеме трговинских и других радњи и након 1.октобра биће од 6.00 до 22.00 часа, а недјељом од 6.00 до 12.00 часова,...

Музеј Старе Херцеговине Фоча- Изложба “Невесињска олимпијада”

У галерији Музеја Старе Херцеговине  биће отворена изложба „Невесињска олимпијада“ коју је у току прошле године приредио Музеј Херцеговине у Требињу.

Удружење РВИ: Продужен рок за подношење захтјева за стамбено збрињавање

Из Удружења ратних војних инвалида Фоче обавијестили су ратне војне инвалиде од прве до четврте категорије и чланове породица погинулих бораца да...

Ђокић: Социјалисти се залажу за економски развој и нова радна мјеста

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је у Фочи да се ова странка залаже за економски развој који ће довести до социјалне...