Насловна Друштво Општина Фоча и Црвени крст уручили пакете помоћи станарима у насељу Бараковац

Општина Фоча и Црвени крст уручили пакете помоћи станарима у насељу Бараковац

-5.5 C
Foča

Уз рјешења о коришћењу новоизграђених станова у насељу Бараковац, тридесет двије породице добиле су данас и пакете хуманитарне помоћи које су заједно обезбиједили Општинска организација Црвеног крста и Општина Фоча.

Локална управа и Црвени крст на тај начин су показали да и даље брину о социјалним категоријама и интерно расељеним лицима.

-У договору са начелником општине ми смо данас уручили 32 пакета помоћи породицама, међу којима су хигијенска средства, постељина и друге потрепштине, као и пар обуће. Циљ помоћи је да покажемо породицама да ни данас нису заборављени када добијају сопствени кров над главом који су жељно ишчекивали-рекла је секретар фочанског Црвеног крста, Снежана Ковач.

Црвени крст и Општина Фоча годинама уназад обезбјеђивали су помоћ интерно расељеним фочанским породицама док су боравиле у колективном смјештају у Миљевини. Нису заборављали ни социјално угрожене, на чије адресе су редовно стизали пакети помоћи.

-Јако се радујемо што су коначно дочекали овај дан да имају кров над главом, јер смо годинама били уз њих пружајући им и хуманитарну, али и психосоцијалну помоћ. У томе нам је увијек помагала општина, било да обезбиједи превоз, доставу, средства и све друго што је требало-додала је Ковачева.

Из општине Фоча поручују да им је брига о социјално угроженим и расељеним приоритет, те да подршка овим категоријама неће изостати ни убудуће.

Последњи текстови

Фоча и Плужине прекограничном сарадњом унапређују туристичку понуду

У Фочи је данас представљен пројекат прекограничне сарадње ове општине са Плужинама у Црној Гори под називом “Туризам, адреналин и рафтинг авантура -  Т.А.Р.А”,...

Средњошколци упознати са начинима поступања у кризним ситуацијама

Цивилна заштита општине Фоча одржала је предавање фочанским средњошколцима о земљотресу, противпожарној заштити и пословима којима се ова јединица бави.

Сунчано уз умјерену облачност

У Републици Српској и ФБиХ данас ће преовладавати претежно сунчано вријеме, уз пролазну умјерену облачност са запада које ће захватити већину крајева.

Митрополит Хризостом служи у Светосавском храму у Фочи

Светом литургијом и славским обредом највећа српска православна светиња у БиХ, Храм Светог Саве у Фочи, прославиће у понедјељак свог небеског заштитника.

Претежно сунчано уз локално малу облачност

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано вријеме, уз локално малу облачност и највишу дневну температуру ваздуха до...