Naslovna Društvo Opština Foča: Voda u Miljevini hemijski i bakteriološki ispravna

Opština Foča: Voda u Miljevini hemijski i bakteriološki ispravna

3.5 C
Foča

Voda za piće u naselju Miljevina je hemijski i bakteriološki ispravna i takva je bila za vrijeme izvođenja radova na izvorištu Krupica, saopšteno je iz Opštine Foča.

U saopštenju se navodi da je iz Doma zdravlja potvrđeno da u ovom periodu u Miljevini nije bilo bakterijskih i drugih infekcija, te da pomoć ljekara nije tražilo ni jedno dijete, kao ni učenici škole u Miljevini.

Iz Opštine navode da je iz preduzeća Izvor saopšteno da stanovnicima Miljevine neće biti ispostavljeni računi za vodu za protekli mjesec.

U Miljevini danas ima dovoljno vode, tako da neće biti redukcija, a radovi na završavanju kaptaže na izvorištu Krupica biće nastavljeni kada to vremenski uslovi dozvole, dodaje se u saopštenju.

Sve informacije koje su se ovih dana medijski širile o tome kako je voda neispravna za piće, kako građani, a posebno djeca zbog toga imaju zdravstvenih problema su neistinite i zlonamjerne, tvrde u Opštini.

Iz Opštine pozivaju mještane Miljevine da sve informacije i sve što ih interesuje vezano za vodosnabdijevanje potraže u nadležnom preduzeću i organima Opštine.

Poslednje vijesti

Sunčano uz umjerenu oblačnost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i dnevnu temperaturu od 10 do...

PU Foča: Spremni za nove profesionalne izazove

Bezbjednost građana, očuvanje reda i mira i borba protiv kriminala stalni su zadaci Policijske uprave Foča, istaknuto je na obilježavanju krsne slave...

PU Foča: Dvadeset sedam pripadnika darivalo krv

Kako bi se povećale zalihe dragocjene tečnosti i spasili životi sugrađana policijski službenici Policijske uprave Foča darivali su krv u Službi transfuzijske  medicine. Time...

Danas oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno sa kišom i dnevnom temperaturom od osam do 13 stepeni Celzijusovih....

Fočak uhapšen zbog prevoza migranata

Fočanska saobraćajna policija lišila je slobode Fočaka čiji su inicijali A.V. /37/ za koga se sumnja da je prevozio ilegalne migrante.