Насловна Друштво Opština izdvojila 60 000 maraka za nabavku ogreva za socijalne kategorije i...

Opština izdvojila 60 000 maraka za nabavku ogreva za socijalne kategorije i novčanu pomoć penzionerima

17.8 C
Foča

Opština izdvojila 60 000 maraka za nabavku ogreva za socijalne kategorije i novčanu pomoć penzionerima

Opština Foča i ove godine izdvojila je iz budžeta više od 30 000 maraka za obezbjeđivanje ogreva socijalno ugroženim porodicama. Uz saglasnost Centra za socijalni rad i na prijedloge predsjednika Savjeta mjesnih zajednica, po pet metara drva dobilo je 76 domaćinstava.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić kaže da je opština ispoštovala sve zahtjeve mjesnih zajednica i po njihovim spiskovima dodijelila ogrev.

-Vrijednost pojedinačnog paketa od pet metara drva za svakog korisnika iznosi 400 maraka, a važno je da su drva svima dostavljena prije prvih snjegova. Mi nastavljamo sa ovom praksom i ubuduće-kaže Mašić.

Među korisnicima koji su dobili ogrev je i čestočlana porodica Simović. Majka Zorica Simović ističe da im je ova pomoć opštine od višestrukog značaja.

-Sama pomisao da smo mi čestočlana porodica u kojoj niko ne radi, da imam bolesno dijete, da nam treba za lijekove, govori o tome da nam je ova pomoć značajna i da će nam mnogo olakšati zimu-kaže Simovićeva.

Osim drva za najugroženije, opština Foča izdvojila je i 30 000 maraka za jednokratnu pomoć u visini od 50 KM za 600 penzionera. Spisak prioriteta za novčanu pomoć za ovu kategoriju izradilo je opštinsko Udruženje penzionera.

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...