Насловна Друштво Opština stipendira 141 studenta

Opština stipendira 141 studenta

0 C
Foča

Ugovore o stipendiranju sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem potpisao je danas stotinu četrdeset jedan student koji će u tekućoj akademskoj godini primati stipendiju iz opštinskog budžeta. Za ove namjene u kasi opštine planirano je 150 000 maraka, a stipendije će biti redovno isplaćivane u narednih deset mjeseci.

Većini studenata mjesečna stipendija dobro dođe za potrebe studiranja, smještaj i nabavku knjiga.

-Studiram Elektroheniku u Istočnom Sarajevu, četvrta sam godina. Stipendija mi dosta znači, pokrije mi troškove boravka u domu, a ostane mi i za džeparac-kaže student Dejan Čančar.

20190415_103017

-Olakšica je i nama i roditeljima, jer neko od toga plati dom, neko nabavku knjiga, sve u svemu znači podrška-kažu studentkinje Milica Krunić i Tatjana Mihajlović.

Stipendije su dobili svi studenti sa javnih i privatnih fakulteta koji su imali prosjek ocjena 7,50 i više. Među njima su studenti porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, socijalnih kategorija, studenti čija su oba roditelja nezaposlena, brucoši sa odličnim uspjehom iz srednje škole, studenti bez jednog ili oba roditelja i studenti deficitarnih zanimanja. Iz opštine poručuju: stipendije će biti redovno uplaćivane svakog mjeseca.

-Svi koji su konkurisali i ispunili uslove dobili su stipendiju i mi ćemo tako nastaviti i dalje želeći da na taj način pomažemo i studente i njihove roditelje. Poruka svima njima je da budu dobri studenti, da redovno upisuju godine studija, kako bi i dogodine stekli uslove da budu naši stipendisti, a sa krajnjim ciljem da ostanu u ovom gradu-rekao je Radisav Mašić, načelnik opštine Foča.

20190415_100807

Iznos stipendije za prvu i drugu godinu je 80 maraka, studenti treće godine iz budžeta će dobijati po 90, dok će studenti četvrte, pete i šeste godine studija primati stipendiju u iznosu od 100 konvertibilnih maraka.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас да унесите свој коментар!
Молимо Вас, овдје унесите своје име

Последњи текстови

Студенти сувим оброцима даривали слијепа и слабовида лица

Студенти који су смјештени у Студентском дому у Фочи даривали су Међуопштинску организацију слијепих и слабовидих лица са 220 комада конзерви, које ће бити...

Ивана Бјелогрлић данас путује на лијечење у Париз

Трогодишња Ивана Бјелогрлић, са родитељима Нином и Јеленком, данас путује у Париз, гдје би требала да настави лијечење, саопштила је породица на фејсбук страници „Помозимо...

У понедјељак обустава саобраћаја у Улици Петра Кочића, у сриједу у дијелу Крајишке улице

Због санације коловоза, у понедјељак, 9. децембра, од 8.00 до 20.00 часова Улица Петра Кочића биће затворена за саобраћај.

Централна манифестација МУП-а Српске у Фочи: Спас од дроге уз помоћ породице и полиције

Са централне републичке манифестација МУП-а Српске, која је данас одржана у Основној школи "Свети Сава" и Центру за културу и информисање у...

Књига „Светосавље и философија живота“ – расправа о идеји светосавља

Разговор о књизи „Светосавље и философија живота“ професора Богољуба Шијаковића, одржан је у просторијама Православно богословског факултета „Свети Василије Острошки“....