Насловна Друштво Општине из регије подржале иницијативу за набавку респиратора фочанској болници

Општине из регије подржале иницијативу за набавку респиратора фочанској болници

15.8 C
Foča

Иницијативу фочанског Кризног штаба за набавку респиратора за Универзитетску болницу Фоча подржале су општине из регије, чијим се становницима пружају здравствене услуге у овој установи.

Начелник општие Фоча Радисав Машић каже да је иницијатива наишла на добар одјек, те да су сви начелници са којима је разговарао прихватили да издвоје средства за набавку респиратора.

„Сви су једнодушно подржали иницијативу. Наишли смо на добар одјек  у Калиновику, Вишеграду, Рудом, Новом Горажду, Рогатици. Нисам се успио чути са начелником Чајнича, а вјерујем да ће и они подржати и да ћемо успјети да обезбиједимо више респиратора који ће нашој болници бити неопходни“, рекао је Мaшић.

На састанку општинског Кризног штаба наведено је да је добар одзив и међу привредницима, којима ће Универзитетска болница званично упутити допис за учешће у солидарној набавци респиратора.

Кризни штаб је позвао и све Фочаке који живе у дијаспори да се укључе у ову акцију.

Донаторска средства могу се уплатити на жиро рачуне Универзитетске болнице 562-006-81127924-02 и општине Фоча 562-006-00001712-12, оба у НЛБ банци, са назнаком „помоћ у борби против вируса корона“.

На сједници Кризног штаба је наведено да је све више примјера солидарности и човјекољубља, те да су предузеће Техноградња, трговинске радње „Остојић“ и „Савић“ и Кафе пицерија „Моцарт“ обезбиједили намирнице за 80 пакета хране за социјално угрожене, док је пољопривредник Милан Гаговић подијелио тону кромпира и сто литара ракије старим лицима у Фочи и Устиколини.

Последњи текстови

Сутјеска гостује Рудару – директно на РТРС ПЛУС

Фудбалери Сутјеске гостују сутра у Приједору екипи Рудара у оквиру 2. кола Прве лиге Републике Српске. Оба тима у...

Сунчано и спарно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и спарно вријеме, послије подне мјестимично са кишом и дневном температуром од...

Млади из Фоче, Устиколине и Горажда указали на еколошке проблеме

За очување ријеке Дрине потребно је што прије уклонити дивље депоније са обала и радити на повећању нивоа еколошке свијести грађана, поручили су учесници...

ТК “Фоча” организовао турнир за најмлађе чланове

На тениским теренима на фочанском Ушћу одржан је ревијални тениски турнир чланова Тениског клуба „Фоча“ узраста до 10 година, а најуспјешнији је...

Почиње Великогоспојински пост

За православне вјернике сутра почиње Великогоспојински пост којим се припремају за празник Успенија Пресвете Богородице - Велике Госпојине, који се слави 28....