Насловна Друштво Општине из регије подржале иницијативу за набавку респиратора фочанској болници

Општине из регије подржале иницијативу за набавку респиратора фочанској болници

15 C
Foča

Иницијативу фочанског Кризног штаба за набавку респиратора за Универзитетску болницу Фоча подржале су општине из регије, чијим се становницима пружају здравствене услуге у овој установи.

Начелник општие Фоча Радисав Машић каже да је иницијатива наишла на добар одјек, те да су сви начелници са којима је разговарао прихватили да издвоје средства за набавку респиратора.

„Сви су једнодушно подржали иницијативу. Наишли смо на добар одјек  у Калиновику, Вишеграду, Рудом, Новом Горажду, Рогатици. Нисам се успио чути са начелником Чајнича, а вјерујем да ће и они подржати и да ћемо успјети да обезбиједимо више респиратора који ће нашој болници бити неопходни“, рекао је Мaшић.

На састанку општинског Кризног штаба наведено је да је добар одзив и међу привредницима, којима ће Универзитетска болница званично упутити допис за учешће у солидарној набавци респиратора.

Кризни штаб је позвао и све Фочаке који живе у дијаспори да се укључе у ову акцију.

Донаторска средства могу се уплатити на жиро рачуне Универзитетске болнице 562-006-81127924-02 и општине Фоча 562-006-00001712-12, оба у НЛБ банци, са назнаком „помоћ у борби против вируса корона“.

На сједници Кризног штаба је наведено да је све више примјера солидарности и човјекољубља, те да су предузеће Техноградња, трговинске радње „Остојић“ и „Савић“ и Кафе пицерија „Моцарт“ обезбиједили намирнице за 80 пакета хране за социјално угрожене, док је пољопривредник Милан Гаговић подијелио тону кромпира и сто литара ракије старим лицима у Фочи и Устиколини.

Последњи текстови

Три нова случаја заразе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској регистрована су три нова случаја вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Полицијска управа Фоча обиљежила Дан полиције

Прислуживањем свијећа, одавањем помена испред спомен-обиљежја страдалим припадницима полиције Полицијска управа Фоча обиљежила је Дан полиције – 4. април.  

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица,...

У Српској 25 нових случајева, укупно 299 заражених

Вирусом корона заражено је још 25 особа у Српској, саопштио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

За викенд забрана кретања ван мјеста пребивалишта

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о забрани кретања грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта од суботе у 12.00 до недјеље у 18.00...